07.10.2011, 16:36:39
|
|
[quote=zaharia_2009;405031]
Citat:
Īn prealabil postat de TunsDiana
Nu am dorit sa va necajesc cu mesajul meu desi poate este prea acid, sau mai corect vorbind, este mai direct si fara menajamente .
Sunt de acord cu ce spuneti, in orice padure exista si uscaturi .
Despre poruncile hristice de a nu judeca trebuie avut in vedere ca judecatile morale exista in toata societatea si in tot mediul public sau privat . Orice om face si chiar este obligat sa faca judecati morale , in felul acesta fiind si educat in a deprinde si a invata ceea ce este bun si corect si a-l deosebi si a evita de ceea ce este incorect, nefolositor .
Insa judecatile duhovnicesti sunt interzise , adica nu avem dreptul a judeca pe cineva ca este mai crestin, mai induhovnicit, mai pacatos decit altcineva (gen , pilda vamesului si a fariseului) deoarece aceasta o stie numai Dumnezeu si noi ne putem insela daca am face asemenea judecati deoarece nu stim intotdeauna multe din lucrurile nevazute ale fratilor, le stim doar pe cele vazute si nici pe aceste aintotdeauna .
Asadar, va rog sa ma iertati daca v-am necajit si va propun in continuare , in functie de interes , sa practicam discutii si relatii deschise, sincere si directe .
|
Va multumesc pentru raspuns.
|