Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Citind postarea domnului doctor și vituperațiile sale la adresa "Papei", m-a trecut un fior rece pe șira spinării, pentru că asemenea reprezentări personalizate și caricaturizate ale unor personaje colective nu sunt noi în istoria propagandei.
Vă aduceți aminte de afișele naziste în care "Evreul" apărea, lacom, urât, în chip de vierme sau de păianjen ?
Aceeași tehnică. Conștient sau inconștient.
|
Ceea ce ma mira pe mine este ca aceste tehnici de manipulare, vechi de cind lumea, inca mai prind si prind si la oameni instruiti. Atit de des am vazut persoane ca aruncau cu pietre in iezuiti fara sa fi cunoscut vreun iezuit in carne si oase, sau sa fi citit ceva scris de ei.
Iar intrebarea mea nu era chiar retorica. Ma intrebam sincer, daca domnul doctor il considera pa papa un antihrist, iar pe iezuiti "mai rai decit satanistii puri", oare eu, care il admir si il respect pe papa si ii iubesc si pe iezuiti ,si chiar as dori sa ajung ca ai, daca am o problema de santate ar trebui, probabil, sa ocolesc cabinetul domnului doctor Alexandru Anastasiu.