View Single Post
Vechi 27.10.2011, 08:47:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Poate neoprotestantii asa il considera, insa elementele aferente ma fac sa cred cei care organizeaza aceste botezuri nu il considera asa. O cunostinta mi-a spus ca atunci cind s-a botezat au inchiriat un bazin de inot de la un hotel, au sarit cu totii in bazin si asta a fost botezul lor. Ideea de a arunca apa in care s-au botezat la canal mi se pare groaznica. Iar "amintirile" legate de acest eveniment le consider putin propaganda indusa de pastorii dumneavoastra. Acelasi lait motiv si aceleasi stereotipuri la toate cultele neoprrotestante; toti neoprotestantii isi amintesc LA FEL despre acest eveniment.
Si pe mine m-a surprins botezul martorilor lui Iehova, mi-a dat senzatia usoara de strand. Eu am asistat la unul facut vara, pe stadion, multa lume in tribune, iar tinerii care asteptau sa se boteze erau pe pista de atletism, incolonati in sir indian, fetele in costum de baie, iar baietii in sort (existau totusi si doi, trei mai in varsta care si-au pus un tricou peste costum) si rand pe rand au intrat intr-un bazin transparent cu apa pana la brau, unde erau flancati de doi martori, imbracati cu un tricou alb, care-i lasau pe spate, integral si-i ridicau in aplauzele multimii; atmosfera festiva, multe poze etc. Simpatic mi s-a parut ca unii stateau la rand cu umbreluta de soare in mana. Nu m-am asteptat sa fie asa botezul lor. Cred totusi ca in bazin mai era inca o persoana, in afara de cei doi care-i sustineau si care probabil rostea ceva. (oricum din tribuna nu puteai auzi) La un momment dat era cam aglomeratie, unii coborau mai repede in apa, ca n-aveau rabdare si trebuiau sa astepte ca sa iasa ceilalti dupa imersiunea facuta:)

Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 08:53:39.
Reply With Quote