Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2011, 08:38:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Baptiștii și toți neoprotestanții consideră botezul ca un act sfânt, nu doar un simplu "ritual", căci participă la el cu toată ființa lor. Putem vorbi de o asemenea angajare plenară a bebelușului? Nicidecum! Mai degrabă aceasta ar putea fi numită "spălare pe cap", ori "băiță".
Apropos, cum se face că deși bebelușii se bucură când li se administrează băița zilnică, în cristelniță de obicei țipă și se zbat? Să fie un semn al dezacordului lor în fața unui act religios forțat?
Poate neoprotestantii asa il considera, insa elementele aferente ma fac sa cred cei care organizeaza aceste botezuri nu il considera asa. O cunostinta mi-a spus ca atunci cind s-a botezat au inchiriat un bazin de inot de la un hotel, au sarit cu totii in bazin si asta a fost botezul lor. Ideea de a arunca apa in care s-au botezat la canal mi se pare groaznica. Iar "amintirile" legate de acest eveniment le consider putin propaganda indusa de pastorii dumneavoastra. Acelasi lait motiv si aceleasi stereotipuri la toate cultele neoprrotestante; toti neoprotestantii isi amintesc LA FEL despre acest eveniment.

Iar referitor la asocierea cu baita: de multe ori botezul se face in biserici reci care nu au nici o legatura cu caldurica si jucariile de acasa, stiti prea bine acest lucru. Insa, asa cum dumneavoastra, atunci cind aveti copilul bolnav, ii dati un medicament amar fara sa il intrebati daca-l doreste sau nu, tot asa si crestinii responsabili isi boteaza copiii de mici, pentru ca stiu ca acest lucru le face bine. Asa ne indeamna si Sfinta Scriptura care ne relateaza mai multe cazuri de convertiti care s-au botezat imediat "ei si casa lor" si asa procedam si noi.

Dumneavoastra va botezati copiii la maturitate fara sa aveti o baza scripturistica in acest sens, iar in acest fel va jucati cu mintuirea copiilor dumneavoastra.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44