View Single Post
Vechi 27.10.2011, 17:15:48
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Doamnă, în privința mântuirii atât copiii cât și maturii nu putem să "ne luptăm" singuri, ori ajutați de nași, căci mântuirea este opera lui Hristos. Dacă ne-am fi putut "lupta" pentru mântuirea noastră n-am mai fi avut nevoie de Mântuitor. Singura noastră nevoie e să acceptăm această mântuire oferită haric prin credință. Ori tocmai aici e problema bebelușului: el nu știe încă să ceară și să accepte harul lui Dumnezeu. El cere și acceptă deocamdată doar suzeta.
Exact, opera mintuirii este a Domnului nostru. Iar noi, pentru ca dorim ca copiii nostri sa se mintuiasca, prin botez, ii incredintam Domnului. Ca Domnul sa ii desavirseasca si nu noi, pentru ca noi nu sintem in stare de nimic.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Este ca și cum v-aș cere bazele scripturistice pentru care vă botezați copiii așa de devreme (atenție: bebelușii, nu casa).

Și încă un lucru: problema e pusă greșit. Noi nu trebuie să ne botezăm copiii, ci să-i lăsăm pe ei să se boteze, să solicite botezul.

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui..." (Marcu 16,16)
Va cer baze scripturistice pentru ca dumneavoastra dati la o parte toata Traditia Bisericii si spuneti ca aveti TOATE raspunsurile in sfinta Scriptura. Iata ca Sfinta Scriptura nu va ofera toate raspunsurile si ca insasi temelia pe care e cladita credinta dumneavoastra (temelie care se numeste "sola Scriptura") este gresita.

Iar eu cred ca problema e pusa gresit: ca si in cazul venirii Mintuitorului nostru pentru a ne salva, El nu a asteptat ca noi sa ii cerem sa vina. A venit in ajutorul nostru pentru ca, evident, noi nu puteam sti ce e bine pentru noi. Asa si in cazul copiiilor; ei nu stiu ce e bine pentru ei. Ca si parinti trebuie sa dam tot ce e mai bun copiilor nostri, inclusiv botezul.
Si nu in ultimul rind, acel verset pe care il dau toti neorotestantii/sctantii referitor la cine va crede si se va boteza se va mintui: acolo este un SI pe care dumneavoastra il ignorati si adaugati 1 si 2 care nu sint trecute in verset. Pentru mintuire sint necesare AMBELE conditii: credinta SI botezul; iar neoprotestantii care isi boteaza copiii la maturitate se joaca cu mintuirea copiilor lor, un lucru lipsit de responsabilitate si maturitate (spirituala) as spune eu.
Reply With Quote