View Single Post
Vechi 27.10.2011, 17:48:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact, opera mintuirii este a Domnului nostru. Iar noi, pentru ca dorim ca copiii nostri sa se mintuiasca, prin botez, ii incredintam Domnului. Ca Domnul sa ii desavirseasca si nu noi, pentru ca noi nu sintem in stare de nimic.
Și atunci de unde această disperare de a-i vârî rapid într-o "apă magică", ca și cum aceasta îi va mântui iar nu Hristos?

Citat:
Va cer baze scripturistice pentru ca dumneavoastra dati la o parte toata Traditia Bisericii
Tradiția nu este o instanță superioară lui Hristos și Cuvântului Său. Altfel am putea spune că e de la Dumnezeu lăsat și botezul cailor conform tradiției ortodoxe (am folosit acest exemplu neutru din punctul dvs. de vedere).

Citat:
Si nu in ultimul rind, acel verset pe care il dau toti neorotestantii/sctantii referitor la cine va crede si se va boteza se va mintui: acolo este un SI pe care dumneavoastra il ignorati si adaugati 1 si 2 care nu sint trecute in verset.
Bun. Și atunci de ce nu este scrisă invers fraza "cine se va boteza și apoi va crede, se va mântui" - așa cum practicați dumneavoastră botezul pruncilor?

Citat:
Pentru mintuire sint necesare AMBELE conditii: credinta SI botezul; iar neoprotestantii care isi boteaza copiii la maturitate se joaca cu mintuirea copiilor lor, un lucru lipsit de responsabilitate si maturitate (spirituala) as spune eu.
Nu credeți că ar putea fi lipsă de maturitate și botezul forțat al unor ființe lipsite de apărare și discernământ (bebelușii)? Oare spaniolii nu au făcut aceeași greșeală (desigur la un nivel mult mai grav) creștinând cu forța triburile amerindiene? Căci doar -nu-i așa?- ei știau ce e mai bine pentru ei (argumentul folosit de dvs.) și doreau mântuirea sufletelor lor!

Ca să nu mai vorbim de imensa resposabilitate ce și-o asumă încălcând liberul arbitru în care nici măcar Dumnezeu nu intervine!

Last edited by osutafaraunu; 27.10.2011 at 17:51:33.
Reply With Quote