View Single Post
Vechi 27.10.2011, 22:53:56
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne ajută!
Observ că toți cei care au răspuns la acest thread au evidențiat un aspect esențial al problematicii jertfei de sine pentru un ideal: faptul că unicul sacrificiu mântuitor și sfânt este cel realizat în numele și de dragul lui Dumnezeu, precum și cel săvârșit din iubire față de semeni - acest din urmă act de eroism fiind, în mod indirect, tot o jertfă realizată pentru Dumnezeu, Care Se implică într-o atât de mare măsură în viața noastră prin iubirea Sa, încât se identifică practic cu noi.
Exact așa gândesc și eu. Am convingerea că adevărații martiri și eroi sunt aceia, care și-au dăruit viața lui Hristos (direct, sau sacrificându-se pentru semenii lor).
Atunci când am inițiat topic-ul, mi-am pus următoarea întrebare: ce se va întâmpla, oare, cu sufletele celor care, din neștiință sau fanatism, au ales să moară pentru ceva total nesemnificativ, sau chiar pentru o idee incorectă și dăunătoare, contrară voii lui Dumnezeu? Oare aceștia, pentru sinceritatea lor (în mintea lor întunecată de ignoranță, au crezut că acea cauză este pozitivă) vor fi răsplătiți de Dumnezeu, sau vor fi judecați, pentru că "ochi au avut și n-au văzut și, având urechi, n-au înțeles"?
La această întrebare, am primit deja câteva răspunsuri deosebit de interesante din partea colegilor Mihnea Dragomir, Ioanna,, Glykys, Marius22, Fallen (sper să nu fi uitat pe cineva!). :) Aștept cu drag și opiniile altor useri de pe forum. :)

O seară binecuvântată tuturor!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote