28.10.2011, 00:07:40
|
|
Citat:
În prealabil postat de ioanna
Domul Erethon (parca) a explicat intelesul acelui verset din Marcu 16, in paginile anterioare , verset pe care cultele neoprotestante il analizeaza din alta perspectiva, pentru ca il scot din context, il izoleaza. Daca unii vor sa-si lase copiii nebotezati, supusi riscului osandei, consoldandu-se cu "mila Domnului e mare", e optiunea lor, fiecare vom raspunde pentru faptele noastre. Botezul numai la varsta adulta (oricare ar fi aceea) n-are baza scripturistica. Copiii vechilor evrei intrau la 8 zile sub Legamantul Lui Avraam. (probabil sugarii si-au declarat in mod public dorinta aceasta, de a incheia un legamant cu Dumnezeu s-au veselit si au inteles ceea ce li s-a spus). In Sfanta Scriptura ( Noul Testament) apare clar ca botezul crestin e o prefigurare a legamantului Avraamic si a trecerii evreilor prin Marea Rosie, deci Dumnezeu a permis botezul nou-nascutilor, sugarilor,copiilor,adolescentilor etc , adica a poporului Lui Israel, fara discriminare.
|
da și eu am explicat și am făcut precizarea:
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Din nou rupeți din context versete și le schimbați sensul. Uite ce spune la Marcu 16, 14-15:....
|
se pare că doar rupând versete din context osutafaraunu își poate susține credința.
|