View Single Post
Vechi 28.10.2011, 00:54:18
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sebislider Vezi mesajul
Nu a fost chiar asa. Astea au fost ideile lansate de Biserica Catolica pentru a argumenta schimbarea care se petrecea. Dar nu are rost sa mai aduc argumente pe care le-am mai spus in posturile anterioare. Daca vrei sa stii mai multe despre cum s-au petrecut lucrurile poate intri pe WIKIPEDIAL: http://ro.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther
Cred ca acuza care se aduce reformatorilor protestanti, este ca au ales solutia facila, de a se desprinde de trupul Bisericii, in loc “sa-si poarte crucea”. Nu te desparti de Biserica orice ar fi, cu atat mai mult din motive egoiste “eu sa fiu mantuit”, voi ati decazut prea tare, caci ideea de mantuirea exclude egoismul, nu poti ajunge la mantuire printr-o izolare individuala in Hristos, ci doar prin comuniune deplina cu semenii. Daca intr-adevar credeau in ceea ce sustineau, ar fi trebuit sa ramana in sanul ei si sa aiba intelepciune de a gasi solutii sa reformeze BC, nu sa produca scindarea ei si implicit conflicte intre oameni. Luther , un erudit ardent, a cam cazut la capitolul diplomatie, epistolele sale catre Papa fiind formulate intr-o maniera necorespunzatoare, nu-i de mirare ca l-au excomunicat. N-a fost insufletit de Duh Sfant, ci de o frustrarea personala, fireasca, vazand decaderea crestinismului apusean.

Last edited by ioanna; 28.10.2011 at 01:01:20.
Reply With Quote