View Single Post
Vechi 28.10.2011, 23:07:55
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit de ce e mai importanta traditia decat Biblia?

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact, opera mintuirii este a Domnului nostru. Iar noi, pentru ca dorim ca copiii nostri sa se mintuiasca, prin botez, ii incredintam Domnului. Ca Domnul sa ii desavirseasca si nu noi, pentru ca noi nu sintem in stare de nimic.

Va cer baze scripturistice pentru ca dumneavoastra dati la o parte toata Traditia Bisericii si spuneti ca aveti TOATE raspunsurile in sfinta Scriptura. Iata ca Sfinta Scriptura nu va ofera toate raspunsurile si ca insasi temelia pe care e cladita credinta dumneavoastra (temelie care se numeste "sola Scriptura") este gresita.

Iar eu cred ca problema e pusa gresit: ca si in cazul venirii Mintuitorului nostru pentru a ne salva, El nu a asteptat ca noi sa ii cerem sa vina. A venit in ajutorul nostru pentru ca, evident, noi nu puteam sti ce e bine pentru noi. Asa si in cazul copiiilor; ei nu stiu ce e bine pentru ei. Ca si parinti trebuie sa dam tot ce e mai bun copiilor nostri, inclusiv botezul.
Si nu in ultimul rind, acel verset pe care il dau toti neorotestantii/sctantii referitor la cine va crede si se va boteza se va mintui: acolo este un SI pe care dumneavoastra il ignorati si adaugati 1 si 2 care nu sint trecute in verset. Pentru mintuire sint necesare AMBELE conditii: credinta SI botezul; iar neoprotestantii care isi boteaza copiii la maturitate se joaca cu mintuirea copiilor lor, un lucru lipsit de responsabilitate si maturitate (spirituala) as spune eu.
Biblia este mai mult decat completa. Traditia a fost adaugata ulterior de oameni pentru a "ajusta" unele lucruri care nu se pliau pe practicile lor. Faptul ca spui ca nu este completa, ca mai trebuie ceva - e n contradictie cu versetul din Apocalipsa 22:18,19.

De ce considerati mai importanta Traditia decat Sfanta Scriptura (Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu)? Unele lucruri sunt in contradictie in Traditie cu ceea ce scrie in Biblie. Dumneavoastra spuneti ca de fapt ce este acolo e mai important si ce scrie in Biblie nu conteaza... Dar daca credeti asta nu sunt eu cel care trebuie sa va schimbe crezul. Era doar o observatie. Cat despre versetul "cine va crede - se va boteza" eu zic sa cauti intai in greaca sa vezi textul original si dupa aia sa ne spui ca este un SI care schimba conotatia textului (desi eu nu am aceasta impresie). Si in ce fel se joaca neoprotestantii cu mintea copiilor? Copii nostri nu sunt obligati sa se boteze - ei fac aceasta alegere atunci cand considera ca vor sa faca si acest pas. Nu sunt presati, nu sunt influentati pentru acest lucru.
Reply With Quote