View Single Post
Vechi 29.10.2011, 00:06:56
sebislider sebislider is offline
Member

Data înregistrării: 22.10.2011
Implicit este greu omeneste

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred ca acuza care se aduce reformatorilor protestanti, este ca au ales solutia facila, de a se desprinde de trupul Bisericii, in loc “sa-si poarte crucea”. Nu te desparti de Biserica orice ar fi, cu atat mai mult din motive egoiste “eu sa fiu mantuit”, voi ati decazut prea tare, caci ideea de mantuirea exclude egoismul, nu poti ajunge la mantuire printr-o izolare individuala in Hristos, ci doar prin comuniune deplina cu semenii. Daca intr-adevar credeau in ceea ce sustineau, ar fi trebuit sa ramana in sanul ei si sa aiba intelepciune de a gasi solutii sa reformeze BC, nu sa produca scindarea ei si implicit conflicte intre oameni. Luther , un erudit ardent, a cam cazut la capitolul diplomatie, epistolele sale catre Papa fiind formulate intr-o maniera necorespunzatoare, nu-i de mirare ca l-au excomunicat. N-a fost insufletit de Duh Sfant, ci de o frustrarea personala, fireasca, vazand decaderea crestinismului apusean.
TU crezi Ioana ca nu s-o fi incercat? Probabil ca s-a incercat si cu frumosul si cu "uratul" dar dupa cum iti imaginezi lucrurile nu au fost acceptate. Oamenii se tem de schimbare in general. Prefera sa mearga in aceeasi idee pana in panzele albe chiar daca isi dau seama ca sunt lucruri care ar trebui schimbate. (Hai sa ne uitam la Romania noastra in ultimii 20 de ani... foarte putin s-a schimbat mentalitatea noastra - de-asta nu am progresat asa cum au facut alte tari foste comuniste)
Reply With Quote