Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Problema e mult mai generală, deoarece se referă la toți oamenii de după Hristos, indiferent de confesiune, care au murit fără a avea șansa de a fi botezați. Cu aceștia ce va fi? Se duc ei automat în Iad?!
|
Se vor duce acolo unde va hotărî Dumnezeu în marea Lui înțelepciune. La Dumnezeu nu există erori judiciare.
Citat:
Asta-i și întrebarea mea. Există? Și nu mă refer nici eu la Purgatoriul imaginar al catolicilor.
|
Bineînțeles că nu există o a treia locație. La sfârșitul veacului Păstorul divin va despărți turma doar în două categorii: oi și capre.
Citat:
Ți se pare nefirească dorința părinților ca pruncul lor să fie în strînsă comuniune cu Creatorul, în Duhul Sfînt?
|
Nu mi se pare nefirească dorința aceasta părintească, de aceea facem ce au făcut și părinții de pe vremea Domnului Iisus: au dus copiii la El ca să-i binecuvânteze. Hristos nu i-a botezat, ci i-a binecuvântat.
Citat:
Ți se pare anormală dorința Lui Dumnezeu de a sălășlui în ființele Sale neprihănite, o dată ce zidul păcatului strămoșesc a fost dărîmat?
|
Dacă acest zid al "păcatului strămoșesc" a fost dărâmat, la ce mai e nevoie de botez pentru acești micuți? Micuți care sunt dați ca model de puritate și nevinovăție pentru noi toți!
"Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor." (Mat.18,3)