Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Se vor duce acolo unde va hotărî Dumnezeu în marea Lui înțelepciune. La Dumnezeu nu există erori judiciare.
|
Corect. Totuși nimeni nu a reușit să-mi explice de ce Hristos a fost atît de categoric în conversația cu Nicodim. Acolo El spune foarte hotărît ceea ce spune, subliniind chiar: adevărat, adevărat!
Citat:
Bineînțeles că nu există o a treia locație. La sfârșitul veacului Păstorul divin va despărți turma doar în două categorii: oi și capre.
|
Hm... ești sigur? Dacă te uiți peste cele nouă fericiri, vei vedea că există o categorie a celor blînzi care vor moșteni pămîntul [cel nou]. Alții vor ajunge mult mai aproape de Dumnezeu, în Împărăția Cerurilor, șamd.
Citat:
Nu mi se pare nefirească dorința aceasta părintească, de aceea facem ce au făcut și părinții de pe vremea Domnului Iisus: au dus copiii la El ca să-i binecuvânteze. Hristos nu i-a botezat, ci i-a binecuvântat.
|
Poate pentru că la acel moment Biserica nu era încă înființată. Misiunea Fiului nu era încă terminată, Duhul Sfînt nu era încă trimis în lume să continue lucrarea Lui Hristos.
Citat:
Dacă acest zid al "păcatului strămoșesc" a fost dărâmat, la ce mai e nevoie de botez pentru acești micuți? Micuți care sunt dați ca model de puritate și nevinovăție pentru noi toți!
|
Tocmai că numai prin botez se năruie această barieră între om și Dumnezeu. Acesta este sensul botezului, de apropiere de Creator prin
înfiere harică, dar acest lucru nu este posibil atîta vreme cît păcatul se interpune la mijloc.
Citat:
"Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor." (Mat.18,3)
|
Exact. Puțini vor fi atît de neprihăniți ca să fie primiți în Împărăția Cerurilor. Aici e dilema mea: absolut toți ceilalți vor ajunge la întuneric? Nu cred. :)