View Single Post
Vechi 09.11.2011, 08:14:23
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Dar, catolic fiind, nu stiu daca puteti fi prieten cu Hristos daca nu treceti mai intai pe la papa, preot, sfinti, etc. Puteti fi prieten cu Hristos, fara acestia?
Relatia cu Hristos presupune relatia cu oamenii, armonia intre fiintele umane, nu o izolare individuala in Hristos. Doar asa aratam ca am parasit egoismul, ca chip general al pacatului si de aceea starea de mantuire echivaleaza cu apartenenta la Biserica, cu concentrarea celor mantuiti in Biserica. "Preotii, sfintii etc." fac parte din Biserica, din participarea comuna la trupul Lui Hristos extins in noi prin Duhul Sfant si peste veacuri, ce imprima aceeasi dispozitie de jertfa din trupul lui Hristos. Nu poti fi "prieten cu Hristos", daca nu traiesti in iubire si comuniune cu oamenii. Sectele adunate "dupa portile inchise" poate propavaduiesc altceva, insa Hristos ne-a invatat ce inseamna "sa fii prieten" cu El, iar Sfanta Scriptura sta marturie in acest sens.

p.s domnule grasu77, n-am nimic personal cu dmv. insa de fiecare data cand o sa spuneti "ritualuri inutile" si alte subtile ironii la adresa ortodocsilor, imi rezerv si eu dreptul de a va (re)aminti de sabatarienii usilor inchise.

Last edited by ioanna; 09.11.2011 at 08:32:00.
Reply With Quote