View Single Post
Vechi 10.11.2011, 10:31:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Parcă era vorba de sfântul apostol Pavel/Παύλος/Paulus, iar nu de sfântul apostol Petru/Πέτρος/Petrus/כֵּף
-ca să fiu mai explicit

Cât privește recomandarea Acte 1:15 sqq, vă atrag atenția asupra unui lucru: e clar că Petru a deținut o poziție de frunte în biserica timpurie, dar dispare din raportul lui Luca după cap.15,7 și atenția este apoi concentrată la Pavel. Cred că deviem prea mult de la subiect dacă începem iar să discutăm despre primus inter pares și despre cum unii sunt mai egali decât ceilalți...
Toți apostolii primesc capabilitatea episcopească de la cineva. Ea se transmite întreagă. Petru primește direct de la Isus autoritate episcopală (Paște oile Mele !) ca și ministerul petrin (Întărește-i pe frații tăi !). Pavel, deși este vas ales de Isus, primește autoritate episcopală de la Anania (Acte, 9:17). La rândul său, el transmite autoritate episcopală mai departe. Deși Biblia nu afirmă cu deplină claritate, înțelegem mai degrabă că Pavel este cel care îl ordinează pe Timotei.

Citat:
Nu cred că sunteți într-o poziție favorabilă a emite judecăți de [ne]valoare precum cea de sus... Să-L lăsăm totuși pe Dumnezeu să judece care Biserică este de la El și care e de la Satan.
Dumnezeu nu a dorit să lase lucrurile la "ghici", astfel încât cei care vor să fie creștini în bună conștiință să ia plasă și să se trezească abia la Judecată, când nimeni nu mai poate face nimic. De aceea, El a înzestrat Biserica Sa cu semne vizibile, de neșters, după care oricine poate recunoaște care este Biserica rânduită de El și nu o poate confunda cu una rânduită de Satan. Iar unul dintre aceste semne este succesiunea apostolică.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote