Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ce, vă țineți de bănculețe, sau simulați că nu ați priceput la ce fel de urmași ai apostolilor mă refer ? Recitiți Acte cap 1:15 sqq și vedeți care este primul lucru pe care l-a făcut Sf Petru după Înălțarea lui Isus.
|
Parcă era vorba de sfântul apostol Pavel/
Παύλος/
Paulus, iar nu de sfântul apostol Petru/Πέτρος/Petrus/כֵּף
-ca să fiu mai explicit
Cât privește recomandarea Acte 1:15 sqq, vă atrag atenția asupra unui lucru: e clar că Petru a deținut o poziție de frunte în biserica timpurie, dar dispare din raportul lui Luca după cap.15,7 și atenția este apoi concentrată la Pavel. Cred că deviem prea mult de la subiect dacă începem iar să discutăm despre primus inter pares și despre cum unii sunt mai egali decât ceilalți...
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
E adevărat, în cazul comunității ecleziale din care v-a rânduit Satanail să faceți parte, degeaba ar mai "obiectiva" cineva transferul de autoritate folosind Punerea Mâinilor și Oncțiunea, că succesiunea apostolică v-a fost întreruptă.
|
Nu cred că sunteți într-o poziție favorabilă a emite judecăți de [ne]valoare precum cea de sus... Să-L lăsăm totuși pe Dumnezeu să judece care Biserică este de la El și care e de la Satan.