Citat:
În prealabil postat de Sonia19
nu intru in polemici gratuite ca nu sunt genul, dar cu sinceritate va spun ca informatiile despre "fiere" din textul respectiv sunt cel putin dubioase. Si poate eu nu am calitate suficienta sa spun asta ca sunt doar studenta la medicina, dar un medic le-ar putea demonta pe rand fara nicio problema.
ps: nu ma refeream neaparat la mancatul de carne, despre care as putea sa confirm ca nu e deloc necesar, ci, mai ales, la informatiile medicale propriu-zise despre bila. Pe cuvant ca in nicio carte de fiziologie nu scrie ca e otrava... sau ca "topeste carnea"
|
Este o exprimare care s-a vrut mai pe intelesul oamenilor din popor.
Totusi bila are in componenta acizi si saruri minerale iar gustul este amar intepator-de aici comparatia cu otrava.Cei bolnavi care au vomat bila accidental si-au facut gura punga.
Cum sa nu"topeasca carnea"?Scuze,dar cand mergi la toaleta observi bucatelele de carne pe care le-ai avut la cina?Cred ca nu...
Digestia incepe in gura cu mestecatul,amestecarea cu saliva-care contine enzime, continua in stomac cu acidul gastric apoi in intestinul subtire unde intalneste excretia biliara-bila si secretia pancreasului.
Marele rol al acizilor biliari este tocmai rolul digestiei si al metabolizarii/absorbtiei lipidelor-le emulsioneaza pana ajung niste picaturi fine.
Daca ar trebui sa explici acest fenomen unor oameni simpli,fara studii spune-mi tu ce limbaj ai folosi?Avand pretentia ca ei sa inteleaga totusi ceva...