Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2011, 08:00:51
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Ceea ce spune parintele Arsenie Boca nu are nici o baza stiintifica.
Mai mult decat atat, ca medic, va pot spune ca exista anumiti aminoacizi numiti aminoacizi esentiali, de care organismul are neaparata nevoie pentru buna functionare si care se gasesc numai in carne.
Nimeni nu zice sa mancam numai carne. Dar o alimentatie echilibrata trebuie sa contina si carne.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 08:05:47
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Cei care pretind ca parintele Arsenie Boca vorbeste in cunostinta de cauza, ar trebui sa remarce intai ca limbajul folosit de el nu este un limbaj medical.
Daca un medic serios ar citi asa ceva ar rade probabil.
Si de unde scoateti chestiile astea cu corpul bioenergetic? Astea sunt chestii oculte, care nu au legatura cu crestinismul.
Cititi ce spune si parintele Adrian Fageteanu. In ultima carte de convorbiri, parintele spune ca el are incredere in medicina clasica. Mai spune parintele ca ideea aceasta cum ca te poti dispensa de medicina clasica folosind numai leacuri naturiste, nu vine de la Dumnezeu.
Oameni buni, fiti oameni seriosi, cu capul pe umeri.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 08:49:04
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
nu intru in polemici gratuite ca nu sunt genul, dar cu sinceritate va spun ca informatiile despre "fiere" din textul respectiv sunt cel putin dubioase. Si poate eu nu am calitate suficienta sa spun asta ca sunt doar studenta la medicina, dar un medic le-ar putea demonta pe rand fara nicio problema.
ps: nu ma refeream neaparat la mancatul de carne, despre care as putea sa confirm ca nu e deloc necesar, ci, mai ales, la informatiile medicale propriu-zise despre bila. Pe cuvant ca in nicio carte de fiziologie nu scrie ca e otrava... sau ca "topeste carnea"
Este o exprimare care s-a vrut mai pe intelesul oamenilor din popor.
Totusi bila are in componenta acizi si saruri minerale iar gustul este amar intepator-de aici comparatia cu otrava.Cei bolnavi care au vomat bila accidental si-au facut gura punga.
Cum sa nu"topeasca carnea"?Scuze,dar cand mergi la toaleta observi bucatelele de carne pe care le-ai avut la cina?Cred ca nu...
Digestia incepe in gura cu mestecatul,amestecarea cu saliva-care contine enzime, continua in stomac cu acidul gastric apoi in intestinul subtire unde intalneste excretia biliara-bila si secretia pancreasului.
Marele rol al acizilor biliari este tocmai rolul digestiei si al metabolizarii/absorbtiei lipidelor-le emulsioneaza pana ajung niste picaturi fine.

Daca ar trebui sa explici acest fenomen unor oameni simpli,fara studii spune-mi tu ce limbaj ai folosi?Avand pretentia ca ei sa inteleaga totusi ceva...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 08:59:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Mai mult decat atat, ca medic, va pot spune ca exista anumiti aminoacizi numiti aminoacizi esentiali, de care organismul are neaparata nevoie pentru buna functionare si care se gasesc numai in carne.
Nimeni nu zice sa mancam numai carne. Dar o alimentatie echilibrata trebuie sa contina si carne.
si atunci cum se explica ca am cunoscut un cuplu de vegetarieni de o viata,perfect sanatosi pe la 80 de ani,care au murit de batranete pe la aproape o suta de ani?am si alte exemple in familie,foarte graitoare in acest sens.
cum este posibil daca au fost privati de toti acesti aminoacizi esentiali atat de necesari?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 09:03:06
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si totusi, exista medici care nu consuma carne. Il cunosc personal pe un prof.universitar doctor (si decan al catedrei de medicina) care este vegetarian. Nu vreau sa-i dau numele. De asemenea, puteti gasi multe informatii pe internet (scrise si video) cu doctorul Virgiliu Stroescu (este vegan). Cum explicati faptul ca acesti medici sunt de alta parere, argumentand chiar cu stilul lor de viata. Si, sa stiti ca sunt intr-o forma fizica foarte buna.

P.S. De fapt, cunosc multi medici vegetarieni. In biserica din care fac parte, sunt multe cadre medicale. Si, din cate stiu, toate sunt vegetariene (cel putin persoanele pe care le cunosc mai bine).

Last edited by grasu77; 11.11.2011 at 09:06:38.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 09:17:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Să vedem și de ce afiirmațiile părintelui nu au o bază științifică? Veniți cu argumente complete nu doar cu afirmații aruncate în vânt. Oare acum 60-70 Medicina era atât de înapoiată? Câte cazuri de de cancer sau alte boli mai grave rezolvă medicina din ziua de astăzi?

În ciuda faptului ca medicina a evoluat foarte mult în ultima jumătate de secol, neputința ei in fata bolilor parcă este tot mai evidentă. Medicina a evoluat atât de mult, încât tot mai puțini oameni sunt sănătoși? Oare nu sunt niște semne de întrebare?

Citat:
Este știut faptul că proteine de origine animală, se distrug prin procesare termică, deci pentru a beneficia de ele ar trebui să mâncăm carnea crudă. Proteinele de origine animală duce la creșterea nivelului colesterolului din sânge si la riscuri mai mari pentru ateroscleroza, cancer, osteoporoză, boala Alzheimer și pietre la rinichi, ca sa numim doar câteva din bolile cronice.

În prezent se cunoaște că prin sisteme metabolice foarte complexe, organismul omenesc poate obține toți aminoacizii esențiali din varietatea naturală de proteine vegetale pe care le avem în fiecare zi (soia, orz, ovaz, spirulina). Nu este nevoie să mâncam cantități mai mari de proteine vegetale sau sa planificăm în mod meticulos fiecare masă. Din nefericire însă, conceptul existent legat de calitatea proteinelor a ținut în umbră în mare masură aceste informații.

Last edited by ovidiu b.; 11.11.2011 at 09:20:49.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 09:28:41
Laura19
Guest

Implicit

@Ovidiu Proteinele de origine animala conduc la ce ai spus tu,intr-adevar, dar asta se intampla mai mult cand vine vorba de consum in exces de carne, o alimentatie bazata zilnic pe carne. Ori daca mananci din cand in cand un piept de pui la gratar de exemplu, nu se intampla nimic. Mai putina carne, si mai multe legume si fructe ar fi suficient ptr o viata sanatoasa. Cei care pot renunta la carne si o compenseaza cu alte alimente, foarte bine. :)

Calugarii si maicutele nu mananca carne deloc si sunt sanatosi tun. La ei e vb si de multa credinta e drept.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 09:40:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Cei care pretind ca parintele Arsenie Boca vorbeste in cunostinta de cauza, ar trebui sa remarce intai ca limbajul folosit de el nu este un limbaj medical.
Daca un medic serios ar citi asa ceva ar rade probabil.
Domnule doctor ne cerem scuze în numele părintelui, că limbajul folosit de dânsul nu s-a ridicat la nivelul academic așteptat de dmv. Cred că dmv. vorbiți în necunoștință de cauză. Un medic serios și cu credință în Dumnezeu ar pleca urechea la afirmațiile părintelui. Nu pentru că el a fost părinte, ci pentru că ceea ce a afirmat are la bază știința. Limbajul folosit de dânsul, este un limbaj popular adresat omenilor de la țară în special. Mesajul nu este adesat celor "atotștiutori" și care nu mai au nevoie de învățătură, ci celor care sunt în neștiință de cauză. Un om citit dacă și-ar tăia un pic din mândrie, s-ar putea coborî la nivelul limbajului simplu și popular fololosit de părinte pentru a fi pe înțelesul tuturor.

Citat:
Si de unde scoateti chestiile astea cu corpul bioenergetic? Astea sunt chestii oculte, care nu au legatura cu crestinismul.
Cititi ce spune si parintele Adrian Fageteanu. In ultima carte de convorbiri, parintele spune ca el are incredere in medicina clasica. Mai spune parintele ca ideea aceasta cum ca te poti dispensa de medicina clasica folosind numai leacuri naturiste, nu vine de la Dumnezeu.
Oameni buni, fiti oameni seriosi, cu capul pe umeri.
Citiți cu atenție - eu nu am vorbit de corpbioenergetic. Nimeni nu spune că medicina trebuie dată deoparte. Dar Medicina este de muuulte ori depășită de situație.
Iar recomndarea în a consuma carne cum să o interpretăm? hmmm...mă abțin ...
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 09:42:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
@Ovidiu Proteinele de origine animala conduc la ce ai spus tu,intr-adevar, dar asta se intampla mai mult cand vine vorba de consum in exces de carne, o alimentatie bazata zilnic pe carne. Ori daca mananci din cand in cand un piept de pui la gratar de exemplu, nu se intampla nimic. Mai putina carne, si mai multe legume si fructe ar fi suficient ptr o viata sanatoasa. Cei care pot renunta la carne si o compenseaza cu alte alimente, foarte bine. :)

Calugarii si maicutele nu mananca carne deloc si sunt sanatosi tun. La ei e vb si de multa credinta e drept.
Dacă citești recomadările de la începutul topicului, ai să înțelegi că în anumite cazuri sunt de acord cu consumul de carne...bineînțeles că excesul sau o alimentație bazată zilnic pe carne duce la dezechilibre.

Sunt voci care vin și spun că bunicii noștri mâncau carne (slănină, cârnați etc) și nu au avut atâtea probleme de sănătate....dar rog aceste voci să-și întrebe bunicii cât de des mâncau ei carnea. Vă spun eu că bunicii mei, cel puțin, țineau cele 3 zile de post din timpul săptămânii și posturile de peste an...iar lucrurile nu erau așa de roz...mâncau Duminica mai mult carne (un porc trebuia să ajungă întregii familii un an de zile)...deci fraților carnea nu era un lux. Țin minte când eram mic și imi petreceam vacanțele la țară, că primeam mai puțină mâncare gătită cu carne.

Pe pământ, toate sunt îngăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).

Last edited by ovidiu b.; 11.11.2011 at 10:06:27.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2011, 14:02:48
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă citești recomadările de la începutul topicului, ai să înțelegi că în anumite cazuri sunt de acord cu consumul de carne...bineînțeles că excesul sau o alimentație bazată zilnic pe carne duce la dezechilibre.

Sunt voci care vin și spun că bunicii noștri mâncau carne (slănină, cârnați etc) și nu au avut atâtea probleme de sănătate....dar rog aceste voci să-și întrebe bunicii cât de des mâncau ei carnea. Vă spun eu că bunicii mei, cel puțin, țineau cele 3 zile de post din timpul săptămânii și posturile de peste an...iar lucrurile nu erau așa de roz...mâncau Duminica mai mult carne (un porc trebuia să ajungă întregii familii un an de zile)...deci fraților carnea nu era un lux. Țin minte când eram mic și imi petreceam vacanțele la țară, că primeam mai puțină mâncare gătită cu carne.

Pe pământ, toate sunt îngăduite de Dumnezeu, dar nu toate ne zidesc: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).
Asa sunt si voci care spun ca bunicul a fumat o viata si a murit la 90 de ani...insa asta nu inseamna ca fumatul este sanatos.
Bunicii si strabunicii nostri,in marea lor majoritate traiau intr-un mediu mult mai sanatos:aer curat,alimentatia era naturala,nu otravita cu toate chimicalele si dupa cum spui si tu nu faceau exces de carne.In plus faceau multa miscare fizica in general,mai ales cei din mediul rural,iar viata lor era ceva mai putin stresanta,desi uneori era chiar mult mai dificila ca a noastra (razboaie,saracie lucie etc).
In plus,cred ca se punea mult mai mult accent pe credinta si pe valorile morale,valorile familiei si asta a contact in mentinerea unor repere si a unui echilibru interior chiar si in vremuri de restriste.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42