View Single Post
Vechi 11.11.2011, 18:16:41
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este o exprimare care s-a vrut mai pe intelesul oamenilor din popor.
Totusi bila are in componenta acizi si saruri minerale iar gustul este amar intepator-de aici comparatia cu otrava.Cei bolnavi care au vomat bila accidental si-au facut gura punga.
Cum sa nu"topeasca carnea"?Scuze,dar cand mergi la toaleta observi bucatelele de carne pe care le-ai avut la cina?Cred ca nu...
Digestia incepe in gura cu mestecatul,amestecarea cu saliva-care contine enzime, continua in stomac cu acidul gastric apoi in intestinul subtire unde intalneste excretia biliara-bila si secretia pancreasului.
Marele rol al acizilor biliari este tocmai rolul digestiei si al metabolizarii/absorbtiei lipidelor-le emulsioneaza pana ajung niste picaturi fine.

Daca ar trebui sa explici acest fenomen unor oameni simpli,fara studii spune-mi tu ce limbaj ai folosi?Avand pretentia ca ei sa inteleaga totusi ceva...
Imaginati-va ca stiu care este rolul bilei. Tocmai de aceea spun ca bila nu topeste proteinele niciodata. Bila actioneaza NUMAI pe metabolizarea lipidelor, prin formarea de chilomicroni. Carnea se "topeste" numai prin actiunea enzimelor (sucul biliar este SINGURUL care NU contine enzime) proteolitice- pepsina, tripsina, chimotripsina si carboxipeptidaza.

Eu nu m-am luat de forma in care au fost expuse informatiile, ci de faptul ca sunt eronate. Si nu sunt primele informatii gresite medical pe care le-am citit in cartile Parintelui- care, apropos, nu a terminat Medicina, ci doar a audiat diverse cursuri din cadrul acestei facultati.