Citat:
În prealabil postat de bairstow
Actualmente, majoritatea confesiunilor adventist-millerite profesează forme de antitrinitarinism
|
Actualmente, nu mai există confesiuni millerite, acestea au dispărut de mai bine de un secol. După "Marea decepție" de la 1844 adepții lui Miller s-au reîntors în bisericile din care proveneau, alții s-au pierdut în lume, iar un nucleu a rămas formând două decenii mai târziu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea
Citat:
Eu nu am auzit de ortodocsi care respecta sabatul. Poate vii cu dovezi clare.
|
Uită-te cu atenție în biserică: vei vedea pe unii care ascultă cu atenție liturgia dar nu mai sărută moaștele și icoanele, își fac tot mai rar cruce și în curând... nu-i vei mai vedea deloc!

Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă. Am mai auzit de un preot care ar fi înființat o "Biserică Ortodoxă de Ziua a Șaptea" (a fost un interviu cu el la Speranța TV)-dar informația acesta ia-o sub rezerva incertitudinii... mai trebuie să o verific.
Și desigur, să nu omitem vechile ramuri ortodoxe din Asia Mică și Biserica Etiopiei, dar care "
actualmente" nu mai știu în ce măsură respectă sabatul.
Citat:
|
Încă o dată te rog: mergi doar la sursă! Nu confunda laudele unor bloggeri dezaxați cu poziția site-ului oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea!
Citat:
Acolo pe Wiki nu am vazut sa scrie de biserica adventista reformista care stiu ca concureaza ca numar cu biserica adventista de ziua a saptea!
|
O, sfântă superficialitate! Uită-te mai bine...