Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 14:50:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Actualmente, majoritatea confesiunilor adventist-millerite profesează forme de antitrinitarinism
Actualmente, nu mai există confesiuni millerite, acestea au dispărut de mai bine de un secol. După "Marea decepție" de la 1844 adepții lui Miller s-au reîntors în bisericile din care proveneau, alții s-au pierdut în lume, iar un nucleu a rămas formând două decenii mai târziu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Citat:
Eu nu am auzit de ortodocsi care respecta sabatul. Poate vii cu dovezi clare.
Uită-te cu atenție în biserică: vei vedea pe unii care ascultă cu atenție liturgia dar nu mai sărută moaștele și icoanele, își fac tot mai rar cruce și în curând... nu-i vei mai vedea deloc!
Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă. Am mai auzit de un preot care ar fi înființat o "Biserică Ortodoxă de Ziua a Șaptea" (a fost un interviu cu el la Speranța TV)-dar informația acesta ia-o sub rezerva incertitudinii... mai trebuie să o verific.
Și desigur, să nu omitem vechile ramuri ortodoxe din Asia Mică și Biserica Etiopiei, dar care "actualmente" nu mai știu în ce măsură respectă sabatul.

Citat:
Cat despre biserica adventista care lauda homosexualitatea poate nu stiu eu sa traduc : http://gladventist.org/
Încă o dată te rog: mergi doar la sursă! Nu confunda laudele unor bloggeri dezaxați cu poziția site-ului oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea!

Citat:
Acolo pe Wiki nu am vazut sa scrie de biserica adventista reformista care stiu ca concureaza ca numar cu biserica adventista de ziua a saptea!
O, sfântă superficialitate! Uită-te mai bine...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:01:29
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Acum serios vorbind, și în biserica mea locală pot să enumăr cel puțin 10 ortodocși (aparținând BOR dar care încă nu s-au botezat la noi) care respectă [deja] sabatul. De asemenea, am auzit chiar de preoți ortodocși care respectă sabatul. Unul din ei, pe patul de moarte (a murit de curând ca ortodox) i-a mărturisit fiicei lui că în ultimii ani a păzit sabatul și a îndrumat-o să treacă la adventiști. Știu lucrul acesta pentru că ea astăzi este adventistă.
Încă odată:
Moncher, cazi în penibil atât de rău că s-ar putea în curând chiar să te doară!
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:09:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Încă odată:
Moncher, cazi în penibil atât de rău că s-ar putea în curând chiar să te doară!
Nu înțeleg ce motiv de tăvăleală ai? Ce-ai aștepta? ca întreaga Biserică Ortodoxă Română în frunte cu patriarhul ei să treacă la adventiștii de ziua a șaptea? Trebuie să te dezamăgesc... calea cea largă a pierzării va fi totdeauna bogat populată! Chiar și cu adventiști - dacă asta-ți procură vreo satisfacție intelectuală...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:16:32
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Trebuie să te dezamăgesc... calea cea largă a pierzării va fi totdeauna bogat populată!
Ești dovada vie.

Citat:
Chiar și cu adventiști - dacă asta-ți procură vreo satisfacție intelectuală...
Din nou: ești dovada vie, dar nu e vorba de satisfacție, din contră, de tristețe.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:20:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ești dovada vie.

Din nou: ești dovada vie, dar nu e vorba de satisfacție, din contră, de tristețe.
Eu zic să nu ne grăbim, ci să așteptăm cu calm rezultatele recensământului...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:39:37
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu zic să nu ne grăbim, ci să așteptăm cu calm rezultatele recensământului...
Acum ce să zic? Aveți și voi dreptate când vă bateți cu cărămizile-n piept că o fi și s-o învârti și că vine lumea la voi.
Dar vezi tu? Pe mine nu poate decât să mă bucure: se împlinesc profețiile din Apocalipsă, rezultând că Apocalipsa se apropie.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:43:10
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Exact ce am spus si eu. Si stati sa vedeti ce amagiri o sa vina in biserica. Deoarece biblia spune ca din Templul lui Dumnezeu va iesi cel rau.Din fericire o sa vina si la ei amagiri si aceste biserici se vor desfinta .
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 15:21:24
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Biblia spune clar ca la sfarsit va veni necredinta si invatatorii falsi. Bisericile protestante arunca insa cu namol in toata istoria bisericii crestine si se lauda ca acum oamenii deabia dupa 2000 de ani se intorc la Dumnezeu. Si vor venii credinte care se vor lepada chiar de Domnul. Iar crestinii vor fi doar la suprafata!
Datele recesamantului. Stai ca am vazut pe you tube ceva. Acolo se spunea ca in judetul Botosani sau Succeava 50 de mii sunt penticostali. Probabil ca sunt inca 50 de mii adventii, baptistii si numai stiu eu ce alte culte. Deci 1 din 10 e protestant?!?
Ce sa vedem osutafaraunu? Ca ati crescut? Pai cresteti caci diavolul urla ca sa vada pe cine mai inghite ai uitat? Sa citesti biblia si sa nu vezi ca invatatorii falsi vor veni la sfarsit si ca numarul de crestini autentici va scadea inainte de a doua venire imi pare chiar de neanteles. Bisericle protestante s-au golit si atunci a aparut reforma protestanta prin bisericile neoprotestante ca sa mai salveze ce se putea salva. Apoi a venit curentul ateism. Biserica primeste lovitura dupa lovitura dar cine v-a rabda pana la final va reusi. Iisus se intreaba. Voi mai gasi credinta pe pamant? Da cum sa nu! Nu stiu daca ortodocsi dar iehovisti si penticostali o gramada, adventisti mai putini iar baptisti aproximativ la fel ca adventistii. Ce intrebare stupida?!? as zice daca as fi protestant.
Toate sectele astea se aseamana pana la urma cu musca la arat de A Donici. In afara ca vor sa culeaga niste lucruri nemeritate mai si ataca pe aceia care au arat.

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 15:40:32.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 16:09:34
Banned

Implicit

Citat:
Datele recesamantului. Stai ca am vazut pe you tube ceva. Acolo se spunea ca in judetul Botosani sau Succeava 50 de mii sunt penticostali. Probabil ca sunt inca 50 de mii adventii, baptistii si numai stiu eu ce alte culte. Deci 1 din 10 e protestant?!?
Ce sa vedem osutafaraunu? Ca ati crescut?
N-ai înțeles nimic din ce am scris, ori hai să-ți fac un compliment ție și lui DragosP: vă faceți că nu înțelegeți. Păi nu de creșterea neoprotestantă vorbeam, ci de constanta majoritate ortodoxă. Această majoritate precum și profeția Domnului Hristos nu vor putea fi modificate cu tot aportul "specialiștilor" în numărare de voturi printre recenzori!

Foarte sugestive cuvintele Domnului (le postez în versiunea Cornilescu, că acum descopăr o nouă gălușcă confesională în versiunea Sinodală):

"Intrați pe poarta cea strîmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sînt ceice intră pe ea.
Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sînt ceice o află." (Matei 7,13-14 - versiunea Cornilescu)

Sugestive, pentru că pe calea cea largă a majorității te poți pomeni intrat din oficiu (cu aportul nașului), pe când calea cea îngustă a celor puțini presupune o aflare și o căutare prealabilă, o relație personală cu Mântuitorul - ca să mai revenim și la subiectul nostru...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 22:12:02
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:

"Intrați pe poarta cea strîmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sînt ceice intră pe ea.
Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sînt ceice o află." (Matei 7,13-14 - versiunea Cornilescu)

Sugestive, pentru că pe calea cea largă a majorității te poți pomeni intrat din oficiu (cu aportul nașului), pe când calea cea îngustă a celor puțini presupune o aflare și o căutare prealabilă, o relație personală cu Mântuitorul - ca să mai revenim și la subiectul nostru...
dar daca ne ducem in America de exemplu,prin s-v parca.acolo protestantismul e la putere,si noi suntem in minoritate.sau se schimba mantuirea cu locul?oricum,stai linistit,noi suntem mai putini decat catolicii sau protestantii,ca sa folosesc argumentul asta.deci un pic de auto-gol.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22