Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de vsovi
deci avand ceva din cunoasterea de Dumnezeu, rugandu-ne shi shtiind ca vom da socoteala, cam astea ne-a cerut, in mare, in practica zilnica:
VT L+Pr="ceea ce atzi vrea sa va faca voua altzii aia sa le facetzi voi lor"
NT "sa va iubitzi unii pe altzii asha cum v-am iubit Eu, ca asha sa cunoasca lumea ca suntetzi ai Mei" Domnul Iisus Hristos a zis
Ap "Iubitzi-va, Iubitzi-va" Sf Ap Ioana Teologul
|
dar shi iubirea, fara smerenie, ar putea sa tzi se trufeasca shi sa te mandreshti, deci prin iubire poate ar trebui sa pricepi un sentiment Trinitar:
-smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ zelozia/ravna pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (inclusiv dusmani de moarte din care se exclud duhurile rautatzii shi ale lui antihrist din vazduhuri, stapaniile shi incepatoriile, shi stapaniile veacului acestuia cu care trebuie sa luptzi, pastrandu-tzi pozitzia adica ramanand fara de intoarcere, statornic in credintza) shi astea doar impreuna, intru-un sentiment unic se pot numi iubire
|
domnule aici iar am greshit foarte rau ca respectivul sentiment trenitar ce se numeshte iubire este format altfel, si nu cum am zis foarte gresit:
sigur gresit= smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ zelozia/ravna pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (...) ci
Asa banuiesc ca ar fi corect =
smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ plansul (ca aceia se vor mangaia) pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (inclusiv dusmani de moarte din care se exclud duhurile rautatzii shi ale lui antihrist din vazduhuri, stapaniile shi incepatoriile, shi stapaniile veacului acestuia cu care trebuie sa luptzi, pastrandu-tzi pozitzia adica ramanand fara de intoarcere, statornic in credintza) shi astea doar impreuna, intru-un sentiment unic se pot numi iubire
deci imi cer iertare pentru inducerea in eroare/greshala shi sper sa nu-i fi afectat prea tare pe cei care au citit cum am zis in mesajul citat
iar pe langa ce a Cerut Domnul in VT+NT+Ap cum am zis in citatul de mai sus, se mai adauga shi Una, Sfanta, Creshtin-Ortodoxa Biserica, Soborniceasca shi Apostoleasca shi Intreaga, care de asemenea trebuie ascultata, deci avem:
VT+NT+Ap+BO
iar in mesajul de mai sus am zis ca legea a 7 spune ca "Sa nu fii! desfranat" intzelegand ca daca esti desfranat Dumnezeu itzi cere sa mori, eu vorbeam de duritatea termenului, care nu lasa loc de indoiala, dar in nici un caz de dorintza lui Dumnezeu de a te sinucide cumva daca ai ajuns desfranat. Nici intr-un caz Dumnezeu nu cere sa mori, sa te sinucizi si imi cer iertare tuturor care au cazut in eroare din cauza mea, dar eu doream sa subliniez valabilitatea si nu doream sa fie pentru cineva o cat de mica idee de sinucidere sau moarte.
Biserica lui Hristos spune foarte clar:
"Nu dorim moartea pacatosului ci dorim ca pacatosul (oricepacat ar avea, inclusiv desfranare) sa se intoarca si sa fie viu, sa ramana viu"... deci aceasta este valabila mult mai mult decat ideea de Nu fii! care in porunca a 7-a "Sa nu fii desfranat" tzine sa arate shi sa sublinieze inainte de ascultarea noastra tocmai sfintzenia Domnului, shi calea spre El...
deci imi cer iertare pentru exagerarea gresita, dar restul sunt valabile, sper ca nu am gresit???...