![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu Red_Rose pentru ca a observat bine cand a citat-o pe Maria_Sofia:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt ingaduitoare pentru <nebagarea de seama> in alte subiecte cand persoana nu stie si intreaba, dar nu cand se ascunde sub un nick si trimite mesaje jignitoare. :) Dar oricum textul a fost super tare: "Chiar un mare parinte(nu i-am retinut numele dar sigurul pe care il respect)a spus ca ... " Adica dupa ce a parcurs toata vasta scriere a duhovnicilor si a marilor duhovnici, se opreste la un "mare parinte" care e "singurul" pe care "il respecta" asa de mult incat nu "i-a mai retinut numele" si care "a spus" o ... ineptie. :D :p :rolleyes: Numai bine tuturor! |
|
|||
|
|||
![]()
Red_Rose imi cer scuze ca ma amestec dar trebuia sa banuiesti cand ai postat mesajul ca vei citi si opinii care nu iti vor placea. Eu inca ma uit si caut in mesajul Mariei_Sofia unde te-a jignit. In schimb am gasit unde ai jignit-o tu. Asa te pot intreba si eu, de unde stii mediul si intelectualitatea in care s-a dezvoltat ea, si unde vezi tu limmbaj de mahala? Treci peste faptul ca te-ai simtit atacata si citeste-i din nou mesajul obiectiv si vei observa ca in ciuda faptului ca opinia ei este clar diferita de a ta, totusi nu contine rautate sau cel putin nu o vad eu, se poate si asta.
Iar legat de mesajul tau, ca sa imi dau si eu cu parerea(sa ma bag ca musca in lapte) nu pot decat sa iti spun ca initial mi s-a parut ca vrei sa vezi ce impact are asupra celorlalti...si cu riscul de fi rautacioasa, cand imi pare rau pentru ceva savarsit si imi este rusine, nu prea imi vine sa il zic in stanga si in dreapta. Ori ai un curaj pentru care te admir ori nu e un asa mare regret. Tu stii cel mai bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sigur gresit= smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ zelozia/ravna pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (...) ci Asa banuiesc ca ar fi corect = smerita smerenie(Isihia)+ iubire in inima curata (fara vicleshuguri)+ plansul (ca aceia se vor mangaia) pentru Mantuire shi Credintza shi Aproape (inclusiv dusmani de moarte din care se exclud duhurile rautatzii shi ale lui antihrist din vazduhuri, stapaniile shi incepatoriile, shi stapaniile veacului acestuia cu care trebuie sa luptzi, pastrandu-tzi pozitzia adica ramanand fara de intoarcere, statornic in credintza) shi astea doar impreuna, intru-un sentiment unic se pot numi iubire deci imi cer iertare pentru inducerea in eroare/greshala shi sper sa nu-i fi afectat prea tare pe cei care au citit cum am zis in mesajul citat iar pe langa ce a Cerut Domnul in VT+NT+Ap cum am zis in citatul de mai sus, se mai adauga shi Una, Sfanta, Creshtin-Ortodoxa Biserica, Soborniceasca shi Apostoleasca shi Intreaga, care de asemenea trebuie ascultata, deci avem: VT+NT+Ap+BO iar in mesajul de mai sus am zis ca legea a 7 spune ca "Sa nu fii! desfranat" intzelegand ca daca esti desfranat Dumnezeu itzi cere sa mori, eu vorbeam de duritatea termenului, care nu lasa loc de indoiala, dar in nici un caz de dorintza lui Dumnezeu de a te sinucide cumva daca ai ajuns desfranat. Nici intr-un caz Dumnezeu nu cere sa mori, sa te sinucizi si imi cer iertare tuturor care au cazut in eroare din cauza mea, dar eu doream sa subliniez valabilitatea si nu doream sa fie pentru cineva o cat de mica idee de sinucidere sau moarte. Biserica lui Hristos spune foarte clar: "Nu dorim moartea pacatosului ci dorim ca pacatosul (oricepacat ar avea, inclusiv desfranare) sa se intoarca si sa fie viu, sa ramana viu"... deci aceasta este valabila mult mai mult decat ideea de Nu fii! care in porunca a 7-a "Sa nu fii desfranat" tzine sa arate shi sa sublinieze inainte de ascultarea noastra tocmai sfintzenia Domnului, shi calea spre El... deci imi cer iertare pentru exagerarea gresita, dar restul sunt valabile, sper ca nu am gresit???... |
|
|||
|
|||
![]()
Maria_Sofia, cred ca e cazul sa mai citesti despre crestinism si despre Biserica Ortodoxa, inainte de a posta atatea inadvertente la un loc. Te contrazici in aceeasi fraza, ceea ce e o performanta, totusi nu o performanta de dorit. Noi am sperat ca vei mai invata cate ceva de pe acest forum crestin-ortodox, ca atatia altii, dar se pare ca nu s-a lipit nimic de tine. Vorbesti despre valori "luministe" in opozitie cu falsele valori promovate de biserica. Nu trebuie sa mai continui. Tu nu ai inteles ce prostie ai scris aici, dar au inteles ceilalti membri ai forumului. Nu cred ca e cazul sa ne pierdem timpul cu asa ceva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu nu ma contrazic deloc,valorile promovate de curentul:iluminist/luminist exista si cred in ele,crezand in ele dispretuiesc dogmatismul,ignorata si ipocrizia bisericii,nemurdarind nimic divin,condam o institutie nu un dumnezeu.Dak unora le este mult mai usor sa se refugieze in riturile promovate de o institutie manipulatoare si propagandista,uitandu-si inclusiv Dumnezeul si indepartandu-se de ceea ce inseamna EL de fapt,doar pt ca marii capi bisericesti promit raiul vesnic in schimbul respectari unor dotgme,asta nu ii poate aduce decat in staduil de tradatori,vizi o credinta ce s-ar naste natural in sufletul unui om,o credinta libera pe un rai.Dak crezi cu tarie in dumnezeu,in idei,in oameni,in citate crezi si cu pretul iadului.Credintele mele urmeaza un sir cat se poate de cooerent,iar dak apr tulburari sau contradictii ideologice sunt datorate varstei.Sunt suficient de tanara in cat sa ma pot bucura de toate ideile si dumnezeii din lume,de toate ideologiile si filozofiile.Pt ca inca traiesc!
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, MAria_Sofia. Cum parerea ta contravine total opticii majoritatii de pe acest forum, nu cred ca bucuri pe cineva cu mesajele tale. Du-te de aceea cu toate ideile si toti dumnezeii din lume acolo unde asemenea idei sunt tolerate si unde e loc de atatia dumnezei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este normal ca sa fim priviti ca niste fanatici, pentru ca lor le este greu a accepta ideea ca intrarea in Rai se dobandeste cu mare nevointa, asa cum si pe Pamant averea si cinstea intre oameni se castiga foarte greu. Exista un echilibru stabilit de Dumnezeu, in care tot ce se intimpla, rau sau bine, se contrabalanseaza avand loc optimizarea oricarei situatii, de aceea nimic nu se obtine trisand, ci totul se achizitioneaza prin efort si sudoare, asa ca ideologia Mariei nu functioneaza, din simplul motiv ca ea ar crede ca suntem indreptatiti sa ni se cuvina Raiul doar traind in voia noastra, imaginand diverse variante ale unor posibile existente de dumnezei si ale unor credinte dupa modul de complacere al fiecaruia, ceea ce este fals, este o mare inselare in care omul este dispus unei eventuale ocazii de propria initiativa in a-si creea propriul mod de a crede in Dumnezeu, ghidandu-se doar dupa instincte si pura intuitie, ceea ce este ceva foarte periculos, deja o dam in hinduism si cred ca situatia a ajuns destul de neagra...
|
|
|||
|
|||
![]()
@Maria: In Biblie este scris ca Biserica lui Hristos nu va fi biruita nici de portile iadului, deci este lasata de Hristos noua spre mantuire, cerceteaza sfintele manastiri si ai sa gasesti oameni cum n-ai crezut ca exista, despre ce dogme vorbesti ca sunt asa de riguroase si prostesti cand totul este atat de armonios? Cred ca faci o confuzie grava, "marii capi" precum si ceilalti preoti sunt mijlocitori ai lui Hristos, nicidecum nu promit ei "de capul lor".
E foarte foarte periculos sa te avanti tu in toate ideologiile si filosofiile pagane pentru ca adevarul nu este relativ ci absolut si se afla in biserica lui Hristos, diavolul umbla ca un leu racnind sa inghita cat mai multe suflete prin ideologii false sau inselatoare care iti distrug sufletul, ti-o spune stan patitul. Daca doresti sa cauti iubirea si adevarul il vei gasi in forma lui absoluta in dreapta credinta. Tu du-te unde vrei ca ti-a dat Dumnezeu libertate, ca noua tuturor de altfel, dar nu uita si de noi, pe unde vei fi ajuns, sa ne scrii daca ai gasit pe cineva mai bun decat Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
ce este prostia asta cu feng shui? | ingerul_pazitor | Generalitati | 29 | 07.10.2010 12:22:57 |
|