Citat:
Īn prealabil postat de lore86
Ca sa nu mai zic de mancarea gatita din cartodi, ciuperci, varza!
|
Grija cu ciupercile...cat mai rar daca poti. Observ ca foarte multi apeleaza la ciuperci. Ciupercile prin gena lor sunt toxice. Mai trebuie retinut faptul ca ciupercile se digera foarte greu. Proteinele din ciuperci (a caror componenta le situeaza intre cele animale si cele vegetale) se absorb doar 60%. In cazul champignoanelor, se ridica la aprox. 44%.
Varza gatita la fel nu este recomandata. Varza gatita se lipeste de intestine, in special intestinul gros, ducand la putrefactii in organism, dat fiind faptul ca varza este o leguma greu digerabila. Cea cruda este recomandata sau murata cu hrean dar fara sare.
Daca o consumi cruda, vei beneficia de toate calitatile ei. Prin fierbere se pierd o mare parte din componentele ei, iar varza devine toxica si greu de digerat. Putem observa usor acest lucru: sa nu uitam de mirosul dezagreabil al verzei fierte.