Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Hai sa te intreb altceva...inainte de decaderea din Rai, Adam si Eva erau carnivori?
|
Nu stiu! Daca citeai mai atent cand am pus problema caninilor,ai fi vazut ca sunt si eu in dilema si am elaborat o serie de "teorii"...
Citat:
Poate citatul asta te lamureste (...)
|
Poate acesta te lamureste si pe tine. Uite ce zice Sfantul Ioan Gura de Aur:
"Monahii acestia cugeta si traiesc chiar pe pamant viata
ingerilor. Nu se insoara,nu dorm mult,nu se imbuibeaza.Putin le mai lipseste ca sa fie fara trup."
Deci viata ingerilor e modelul monahilor,nu al lui Adam. E o diferenta intre ingerii care-L slujeau zi de zi pe Dumnezeu si traiau strict intr-o lume spirituala,si Adam & Eva,care traiau in "lumea vazuta",iar comunicarea lor cu Dumnezeu se limita (cel mai probabil) la o zi pe saptamana.
Citat:
(ideea ta cu ingerii ma face rad  )
|
A spus-o un mare Sfant,cel a carui Liturghie o auzi in fiecare duminica...
Citat:
Geneza 1, 29 este destul de clara.
|
Sa vedem ce zice:
Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"
Deci sa le stapaneasca (complet!). Chiar,ce intelegi prin "animale domestice" (de care aminteste citatul amintit de tine)? Cele care sunt tinute doar de frumusete?
Citat:
Eu am intrebat mai multi duhovnici si m-au lamurit ca omul inainte de decadere nu consuma carne.
|
Eu tind sa cred ca nu consuma nimic. La modul cel mai serios vorbesc. Sau consuma dar fara a se produce excretia. Adu-ti aminte: totul era nestricacios!
Citat:
Nu intamplator marii parinti au tins spre acest nivel
|
Sa atingi nivelul lui Adam si Eva inainte de cadere se refera la cu totul altceva,nicidecum la alimentatie. Lol
Citat:
„Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de acestea”. (1 Corinteni 6, 12).
|
Se refera la ce mantuieste si ce nu. Sau din ce scrie mai sus tu deduci ca o sa arzi in iad doar pt. ca ai mancat carne? Sincer ma indoiesc.
Doamne-ajuta!