Citat:
Īn prealabil postat de lore86
un joc de cuvinte interesant.
Domnul nu a ales o anumite categorie care sa se mantuiasca. asadar oricine are acces direct la mantuire.
Deci o prima concluzie, toti oamenii au sanse egale de a acceda la mantuire.
Acum intervine harul, acea energie divina necreata care reprezinta mijlocul prin care oamenii pot acceda la mantuire. Conclucrarea cu harul divin reprezinta acea atragere.
prin analogie, e ca intr-o relatie:degeaba ma place X pe mine, daca pe mine nu ma atrage. nu raspund sentimentelor lui.
Aici se face alegerea.Oamenii aleg daca sunt atrasi sau nu de Harul lui Dumnezeu.
Lucrurile se simplifica.Nimeni din cei creati nu pot sa acceada la mantuire daca nu raspund atractiei harului.
Cred ca si aci analogia e simpla. Eu ma pot casatori cu oricine(daca acesta imi impartaseste dragostea si atractia e reciproca= harul, credinta si faptele bune-- degeaba doar Dumnezeu ne iubeste si ne vrea si noi nu-i raspundem sentimentelor) dar in acelasi timp nu ma pot casatori cu nimeni daca acesta nu ma atrage si nu am sentimente reciproce fata de el.
Lucrurile imi par simple, nu stiu daca am reusit sa le expun intr-un mod explicit.
|
Romani 8:28-30.Unde este acolo cooperarea umana in alegere?