Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Prestiinta inseamna sa stii fara sa actionezi(neaparat).Acolo se spune ,,Caci pe cei pe care i-a cunoscut mai inainte, mai inainte i-a si hotarat sa fie asemenea chipului Fiului Sau, ca El sa fie intai nascut intre multi frati...i-a si chemat; si pe care i-a chemat, pe acestia i-a si indreptat; iar pe care i-a indreptat, pe acestia i-a si marit.
|
Domnul in prestinta Sa i-a cunoscut pe cei ce si-au pus Nadejdea in El. Conform fagaduintei date, El ii ajuta, ii sfinteste pe toti acei pe care nadajduiesc in El.
E mersul firesc a lucrurilor. El nu intervine ptr a schimba directia omului, ci intervine ptr a ajuta omului sa mearga pe directia pe care si-a ales-o.
Eu, ca parinte, stiu ca daca copilul meu iubeste medicina si invata mult are sanse sa devina medic. Si e firesc sa il sustin pe drumul lui.Eu, ca om limitat, pot presupune urmarea fireasca a lucrurilor. Domnul, ca un Atotputernic vede toate actiunile noastre viitoare ca un film.
Citat:
Sa va intreb ceva:va considerati mantuita?
|
daca as indrazni sa cred lucrul acesta, mantuirea ar fi atat de departe de mine, ca cerul de pamant.
Dar nadajduiesc in marea mila a Stapanului, ca imi va da timp de pocainta, si sansa de a urca urcusul
spre Inviere.