Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Ei da, insa ce ma fac eu, nu stiu daca nu cumva si fratia ta, ca sunt silit sa aleg, inca...
Pentru putina linistire, te rog sa imi permiti sa postez un citat din iubitul nostru Sfantul Ioan Gura de Aur, caruia sa ii strigam "Bucura-te, vas ales al Domnului!"...
|
Toti suntem pusi in postura de a alege tot timpul, doar ca noi (pentru ca sfinti sunt putini) de multe ori facem alegerile gresite din cauza lipsei de intelepciune. Dar avem posibilitatea spovedirii, iar harul primit apoi prin Sfanta Impartasanie ne ajuta sa vedem mai bine, ne mai adauga un strop de intelepciune in alegeri.
In acel citat Sfantul Ioan Gura de Aur vorbeste despre pronia lui Dumnezeu. Avem si in catehism aceasta invatatura:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...sca-80553.html
La sfarsit e dat un citat din marturisirea lui Dosoftei, sfantul nostru Mitropolit, care a sintetizat in cateva cuvinte ce nu au reusit sa inteleaga cei din vest:
"Cele rele le stie mai dinainte si le ingaduie Dumnezeu, dar Ei nu se ingrijesc de ele, pentru ca nici nu le-a facut. Dar odata intamplate, ele sunt indreptate spre ceva folositor de catre nesfarsita bunatate, care fara sa le fi facut, le imboldeste spre mai bine cat este in puterea acestora".