07.12.2011, 23:37:50
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
|
|
Contraatac al formației adverse
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Viteza de rotație la ecuator este data de raportul dintre circumferinta Pamantului si numarul de ore ale unei zile, rezulta 1674,397 km/h sau 465,11 m/s. Ganditi-va, Pamantul este un corp solid, ce se invarteste intr-un mediu gazos, care nu va putea sa antreneze in rotatia sa atmosfer.
Daca Pamantul s-ar invarti de la inceputuri, atmosfera ar fi opus o rezistenta de franare, la aceasta viteza de peste 1600 km/h, totul ar fi neted, nu ar mai exista munti, vai, viata pe pamant… Vreti sa-mi spuneti ca Pamantul se invarteste odata cu atmosfera!, conform carei legi? Ce fenomen ,,cupleaza’’un solid cu-n gaz? Dovediti-mi ca Pamantul, poate fi cuplat rigid cu atmosfera, prin ce mecanism?
|
Da, o întrebare bună. Aș însoți-o cu următoarea: dacă Pămîntul este cvasielipsoidal și s-a învîrtit destul de repede timp de 4,5 miliarde (nu milioane) de ani, de ce continentele nu au căpătat o formă care să arate măcar o idee despre această presupusă rotație? Mai concret, straturile scoarței care au cam 42 de km grosime, care plutesc deasupra magmei lichide, ar fi trebuit să se adune încet-încet ca un brîu în jurul Ecuatorului datorită forței centrifuge. Dar nu au făcut-o și gata, nu?
|