Citat:
În prealabil postat de nutucutu
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit.
|
1. Aici nu va contrazic, e posibil sa fie adevarat, Faustina a fost canonizata de curand, in 2000. De mentionat ca relicve sfinte sunt si parti din vesminte sau obiecte. Mai mentionez ca in apus au existat si exista mule relicve care nu sunt autentice, o parte din comertul aparut prin evul mediu, dar astea nu au relevanta in discutia noastra.
2. Aici nu are importanta, chiar daca sa spunem ca 10% din moaste nu sunt pe net. Toate trebuie sa fie moaste, nu 30% da si 70% nu. Si daca 10% nu sunt la fel cu sfintele moaste e acelasi lucru.
3. Aici cred ca nu cunoasteti indeajuns cum actioneaza vrajmasul. Chiar si noi suntem ispititi tot timpul de ingerii cazuti fara sa avem langa noi unii care fac incantatii si altele. Citit va rog vietile sfintilor din primul mileniu si altele gen patericul ca sa observati cum ii amageste vrajmasul chiar si pe calugari.
P.S. Sper ca macar sa intelegem ce considera fiecare biserica. Asadar BO considera ca in afara ei nu exista har lucrator si Sfinte Taine, deci nici la catolici, aici sper ca suntem in aceeasi acceptiune. BC a adoptat teoriile ecumensite protestante (probabil la conciliul Vatican II) si considera ca ai alte culte crestine au har si deci botezul, deci si BO.