Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2011, 20:03:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1.Asta si doream sa spuneti, cunoasteti un caz in care particele din moaste catolice s-au impartit bisericilor? Pentru ca eu am cautat si nu am gasit nimic scris, doar procesiuni cu unele moaste, de exemplu limba lui Anton de Padova.
2. Iar legat de moaste si observarea lor, fata de evul mediu au aparut mijloacele de informare, asa ca oricine poate vedea moaste catolice pe internet sau in documentare. Uitati de exemplu sfintele moaste ale Sf. Ambrozie al Mediolanului (MIlanului): http://www.manastirea-sireti.md/inde...l-Mediolanului
Acum comparati cu moastele de dupa Schisma: nu avem culoare caracteristica, nu sunt uscate, nu par usoare, iar mirosul de mir nu am citit ca ar exista in vreun caz.
3. In legatura cu minunile, trebuie sa intelegem exact, in religiile pagane exista multe minuni de la vrajmasul. Iar cele mai frecvente sunt vindecarile. Un vraci, saman, prin asta e cunoscut, ca vindeca. La fel vindecatorii moderni paranormali. Prin aceasta vreau sa spun ca vindecarile nu sunt doar in crestinism, adica o minune exclusiv crestina, cum putem citi si in articolul catolic dat de mine de mine de mai multe ori. In schimb sfintele moaste sunt doar in crestinism, nu exista in alte parti.
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit. Eu nu am auzit de nici un saman si de nici un vindecator care sa vindece un orb din nastere, sau un paralitic. Prin faptul ca sustineti ca vindecarile de la Lourdes sint de la cel rau afirmati de fapt ca Domnul nu-i iubeste pe oameni si ii lasa in ratacire. Ceea ce e fals, bineinteles. Daca ortodoxia ar fi fost dreapta credinta Domnul nostru i-ar fi trimis pe ortodocsi pina la marginile pamintului, pentru ca EL ii iubeste pe toti oamenii si nu vrea ca nici un suflet sa se piarda. Insa, de pe vremea apostolilor si pina la sfirsitul lumii Domnul i-a trimis si ii va trimite pe ambasadorii Sai sa vesteasca Vestea ce Buna. Acestia au fost si sint misionarii catolici. Acum ii avem si pe misionarii greco-catolici, iar in viitor sper ca acestora sa li se alature si misionarii ortodocsi.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 20:16:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Da. Particele din moastele sfintei Faustina, care a murit in Polonia, se afla la o minastire din Bucuresti. Stiu asta pentru ca parintele nostru paroh aduce aceste moaste la noi in oras pentru a celebra Indurarea Divina.
2.Am mari indoieli ca dumneavoastra ati verificat toate moastele catolice ca sa va dati cu parerea.
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit. Eu nu am auzit de nici un saman si de nici un vindecator care sa vindece un orb din nastere, sau un paralitic. Prin faptul ca sustineti ca vindecarile de la Lourdes sint de la cel rau afirmati de fapt ca Domnul nu-i iubeste pe oameni si ii lasa in ratacire. Ceea ce e fals, bineinteles. Daca ortodoxia ar fi fost dreapta credinta Domnul nostru i-ar fi trimis pe ortodocsi pina la marginile pamintului, pentru ca EL ii iubeste pe toti oamenii si nu vrea ca nici un suflet sa se piarda. Insa, de pe vremea apostolilor si pina la sfirsitul lumii Domnul i-a trimis si ii va trimite pe ambasadorii Sai sa vesteasca Vestea ce Buna. Acestia au fost si sint misionarii catolici. Acum ii avem si pe misionarii greco-catolici, iar in viitor sper ca acestora sa li se alature si misionarii ortodocsi.
mda...pana la marginile lumii au ajuns si Martorii lui Iehova care predica tot vestea cea buna...a regatului lui Iehova. Au ajuns si si-au deschis filiale in foarte multe tari de pe toate continentele. Si astia sunt ambasadorii lui Dumnezeu? Daca asta e criteriul dupa care sunt recunoscuti adevaratii crestini...no comment! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 20:49:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mda...pana la marginile lumii au ajuns si Martorii lui Iehova care predica tot vestea cea buna...a regatului lui Iehova. Au ajuns si si-au deschis filiale in foarte multe tari de pe toate continentele. Si astia sunt ambasadorii lui Dumnezeu? Daca asta e criteriul dupa care sunt recunoscuti adevaratii crestini...no comment! Doamne ajuta!
Este o condiție necesară, nu și suficientă. Atâta timp cât Biserica Ortodoxă nu îndeplinește porunca Mântuitorului : "Mergeți și, botezând, faceți ucenici din toate neamurile", nu poate pretinde că este singura biserică adevărată.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 22:26:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Este o condiție necesară, nu și suficientă. Atâta timp cât Biserica Ortodoxă nu îndeplinește porunca Mântuitorului : "Mergeți și, botezând, faceți ucenici din toate neamurile", nu poate pretinde că este singura biserică adevărată.
Merge, merge ..ca n-a ajuns in nu stiu ce coltz al lumii unde se lauda vreun catolic sau adventist ca a ajuns..e alta problema.

Si se pare ca ai urechi foarte selective..si adventistii invata, boteaza si isi fac ucenici, dar ca le dau o invatura gresita, nu-i bai, de fapt pentru dumneata catolicul inchipuit este doar "incompleta".

Sau sa fi pierdut atat de tare romano-catolicismul busola dreptei credinte, chiar in raport cu strambatatea proprie incat nu mai e in stare sa condamne invatatura adventista ca fiind pur eretica si pierzatoare de suflete, nicidecum "doar" incompleta?

Last edited by AlinB; 08.12.2011 at 22:29:33.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 22:03:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu daca au ajuns chiar pina la marginile pamintului. De obicei ei merg unde e mai caldut si unde exista macar putina bogatie (in Mongolia, Irak... nu prea sint prezenti). Oricum singurii care au facut acest lucru fara intrerupere, de pe vremea apostolilor pina in prezent, sint misionarii catolici.
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 23:34:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

[quote=nutucutu;413949]Nu stiu daca au ajuns chiar pina la marginile pamintului. De obicei ei merg unde e mai caldut si unde exista macar putina bogatie (in Mongolia, Irak... nu prea sint prezenti). Oricum singurii care au facut acest lucru fara intrerupere, de pe vremea apostolilor pina in prezent, sint misionarii catolici.[/QUOT

prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati.
In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:24:56
Senior Member

Implicit

Citat:
prietene mai informeaza-te. Martorii lui Iehova chiar au comunitati pana in cele mai indepartate tari ale planetei, inclusiv Iran, Irak si Mongolia. Asta e, sunt mai bine organizati decat voi romano catolicii si au soldati mult mai disciplinati.
In legatura cu misionarismul romano catolic...de multe ori a fost facut cu sabia in mana dreapta si cu crucea in cea stanga. Vezi cum au fost increstinati aztecii si incasii-dupa perceptele apostolilor nu? Concluzia o tragi tu. Doamne ajuta!
Domnule, indifetrent de greselile pe care le-au facut unii dintre misonarii catolici, adevarul e unul singur si simplu: doar Biserica Catolica si-a trimis misonari pina la marginile pamintului, neintrerupt, de pe vremea apostolilor si pina azi.

Referitor la Martorii lui Iehova: nu m-a interesat niciodata pe unde isi desfasoara ei activitatea. Eu stiu ca primii misionari in Irak au fost niste femei din congregatia Maicii Tereza de Calcutta, insotite de preoti, evident. Dar daca e chiar asa cum spuneti, lucrul acesta nu va pune pe ginduri? Noi, care ne consideram apartinatori unei credinte mintuitoare, nu facem nimic pentru mintuirea aproapelui in timp ce altii fac! Exista un psalm in care se spune :"Vreau sa-I prezint Regelui opera mea." Oare noi ce Ii vom prezenta Regelui, atunci cind ne vom intilni cu El?

Referitor la disciplina unora. Credeti ca cirteala, circoteala, nesupunerea, sint atribute ale unui bun crestin? Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc. Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate. Daca ne punem aceasta disciplina in slujba Domnului facem lucruri marete, fie ca mergem pina la marginile pamintului sa ducem Veste cea Buna, fie ca stam in chiliile noastre unde ne rugam pentru cei care au nevoie, fie ne facem munca noastra de fiecare zi.

Last edited by nutucutu; 09.12.2011 at 09:42:17.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 11:55:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Domnule, indifetrent de greselile pe care le-au facut unii dintre misonarii catolici, adevarul e unul singur si simplu: doar Biserica Catolica si-a trimis misonari pina la marginile pamintului, neintrerupt, de pe vremea apostolilor si pina azi.
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..

Citat:
Dumneavoastra, ortodocsii, incercati sa va disciplinati trupul prin posturi, catolicii o fac prin ascultare si urmarea riguroasa a unui program (cum fac calugarii in minastiri) etc.
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?

Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.

Citat:
Din punctul meu de vedere orice forma de disciplina e o calitate.
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.

Last edited by AlinB; 09.12.2011 at 11:58:19.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:56:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foarte greu sa intelegi ca asta nu este o virtute in sine.
Dar cand ai pierdut restul..te lauzi cu ce a mai ramas..
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
Citat:
Ce ziceam mai sus, daca ati desfiintat postul, crezand ca o sa aveti mai multi adepti (sau de fapt ca sa nu-i pierdeti si pe cei care ii aveati) acum credeti ca il puteti inlocui cu ce? "program riguros"? Asta unde ati gasit-o? In Sf. Scriptura?
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
Citat:
A spus cumva Hristos: "dracii astia nu ies decat cu program riguros si rugaciune"?
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
Citat:
Ce program? Servici - casa? Asta fac si cei care nu sunt credincios.
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program. Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune. Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.

Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
Citat:
Sigur ca este, eu care nu o am o aprecizez foarte mult.
Dar nu poate inlocui postul.
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post insa mi-e greu sa-mi tin gura si sa vorbesc mai putin. Mi-este greu sa inchid televizorul si sa citesc, mi-e greu sa nu-i judec pe ceilalti si lista poate continua... Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face. Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 12:46:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
3. La moastele catolice nu exista nici paranormali si nici persoane care sa faca incantatii. Sint oameni care se roaga cu credinta si atit.
1. Aici nu va contrazic, e posibil sa fie adevarat, Faustina a fost canonizata de curand, in 2000. De mentionat ca relicve sfinte sunt si parti din vesminte sau obiecte. Mai mentionez ca in apus au existat si exista mule relicve care nu sunt autentice, o parte din comertul aparut prin evul mediu, dar astea nu au relevanta in discutia noastra.
2. Aici nu are importanta, chiar daca sa spunem ca 10% din moaste nu sunt pe net. Toate trebuie sa fie moaste, nu 30% da si 70% nu. Si daca 10% nu sunt la fel cu sfintele moaste e acelasi lucru.
3. Aici cred ca nu cunoasteti indeajuns cum actioneaza vrajmasul. Chiar si noi suntem ispititi tot timpul de ingerii cazuti fara sa avem langa noi unii care fac incantatii si altele. Citit va rog vietile sfintilor din primul mileniu si altele gen patericul ca sa observati cum ii amageste vrajmasul chiar si pe calugari.

P.S. Sper ca macar sa intelegem ce considera fiecare biserica. Asadar BO considera ca in afara ei nu exista har lucrator si Sfinte Taine, deci nici la catolici, aici sper ca suntem in aceeasi acceptiune. BC a adoptat teoriile ecumensite protestante (probabil la conciliul Vatican II) si considera ca ai alte culte crestine au har si deci botezul, deci si BO.

Last edited by catalin2; 09.12.2011 at 12:51:29.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56