Subiect: Numele copilului
View Single Post
Vechi 13.12.2011, 14:54:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
cate nume se pun la copil? am auzit ca cica trebuie doar unul? sufletul eu zic ca e acelasi pentru oricate nume ar avea copilul... dar daca vreau 2 ce are? primii 2 copii au cate 2 nume iar viitorii nasi la al treilea vor un singur nume. ce sa fac? nu se va simti al treilea discriminat cu un singur nume? sau inferiorizat ?

prima fata o cheama Maria Cristina
baiatul Ioan Cristian

acu se pare ca e fetita si nasii vor un singur nume.... cum ceilalti au un nume de sfant si un nume care se sarbatoreste de Craciun, am zis ca sa ii impacam si pe nasi si pe copii, sa ii punem Stefania (sau daca ii creste ... ceva ... Stefan) ... e si nume de sfant si se sarbatoreste si de Craciun ... dar nu se va simti inferiorizata, discriminata ? nu vreau sa vina la mine si sa imi zica mami da mie de ce nu mi-ai pus 2 nume si mi-ai pus doar unul ?
nu te necaji din cauza asta. Daca ii vei explica faa va intelege. Daca ii vei spune ca i-ai pus un singur nume pre ca asa au si sfintii si ingerii, iar sus in Rai cand vom merge vom fi strigati dupa un singur nume fetita va intelege. Prin comparatia cu fratii, poti sa ii spui ca atunci cand s-au nascut fratii ei nu stiai aceasta randuiala si de aceea le-ai pus doua prenume.
Anisia, Melania sunt sfintele sarbatorite la sf anului. Stefania, de la sf Stefan e de asemenea foarte frumos.
Sau Ana-Maria. E un nume si totusi doua:)