![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Anisia, Melania sunt sfintele sarbatorite la sf anului. Stefania, de la sf Stefan e de asemenea foarte frumos. Sau Ana-Maria. E un nume si totusi doua:)
|
||||
|
||||
|
Pt baieti imi plac numele ingerilor:Mihail,Gavriil,Rafail,Serafim.
Dar si nume biblice sau de sfinti:David,Iacob,Daniel,Antonie,Anastasie. Pt fete cel mai mult imi place Evghenia,Iulia si Cristina.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Mie imi plac foarte mult numele simple. E o frumusete aparte in simplitate!
Pentru fetite: Ana, Iulia, Mara. Iar pentru baieti David, Luca, Matei, Radu, Vlad. Nu sunt adepta mai multor nume pentru o singura persoana. Cred ca se poate apela la solutia aceasta ca un fel de compromis, daca parintii nu se inteleg asupra unui nume sau daca intervin alti factori (bunici, nasi etc). Eu mi-as alege numele copiilor mei in functie de ce imi inspira acel nume. Eu am fost botezata Ana, dupa bunica mea si dupa Anna Karenina, personajul literar preferat al mamei mele. |
|
|
||||
|
||||
|
eu daca o sa am un baiat o sa se numeasca obligatoriu CRISTIAN...... ador numele asta..... inseamna urmas al lui Hristos..... a fost atribuit primilor crestini..... adica mai inseamna si crestin....... si pentru fetita Ana-Maria, un nume superb...... care se afla sub ocrotirea sfintei fecioare...... Doamne ajuta!!!
|
||||
|
||||
|
Eu am o fetita pe care o cheama Ecaterina si un baietel pe care il cheama Maxim. Ne-am inspirat din vietile Sfintilor, personal sunt marcata de viata acestor Sfinti. Am o parere de rau pentru faptul ca Sfantul Maxim este mai putin cunoscut cu toate ca este un Sfant important.
|
|
|
||||
|
||||
|
o fi vreo legatura?
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
|
ce topic odihnitor,pacat ca s-a pierdut printre atatea altele,poate nu la fel de folositoare.
imi sunt dragi copiii in general,dar si mai dragi imi sunt atunci cand poarta numele unui sfant.si e tare frumos cand un copil stie despre sfantul al carui nume il poarta si se simte mandru de faptul ca are un ocrotitor "special"(spun asta pt. ca toti sfintii sunt ocrotitorii oricui ii cheama in ajutor).imi aduc aminte de cartea "Cum am vrut să mă fac sfânt" a lui Virgil Gheorghiu care,suparat ca nu avea si el un nume de sfant(cu toate ca tatal lui era preot)a vrut sa fie el sfant pt. ca numele Virgil sa fie trecut in calendar. consider o datorie a parintilor sa dea copilului numele unui sfant si ma bucur ca,desi in zilele noastre a devenit o moda sa pui copilului un nume strain,eventual cat mai neobisnuit si neintalnit(ca doar fiecare copil e unic!),mai sunt destui parinti care isi doresc sa-si boteze copilul cu nume de sfant. pentru fetite cel mai mult imi place Maria(doar e numele Maicii Domnului),dar imi sunt dragi si Andreea,Filofteia,Teodora,Iustina,Antonia,Elena,Ir ina,Ecaterina,Ana,Gabriela,Anastasia,Ioana,Anisia, Nectaria(chiar daca acesta e mai putin intalnit),iar pt. baieti imi plac Nicolae,Luca,Ioan,Dimitrie,Andrei,Teodor...si multe altele. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sunt cea mai mare bucurie data de Dumnezeu noua, mamelor!
|
|||
|
|||
|
Multumesc frumos, sa dea Domnul sa se nasca cu bine si sa fie sanatoasa.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| credeti ca e ok sa faci camera copilului in bucatarie? | fallen | Generalitati | 51 | 22.10.2011 14:08:44 |
| Cand trebuie sa punem numele copilului? | Elllma | Intrebari utilizatori | 8 | 07.11.2010 19:21:24 |
| Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 21:12:34 |
| Educatia copilului-replici incuietoare | clementia | Generalitati | 46 | 13.11.2009 15:19:15 |
| 1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 04.06.2008 00:04:02 |
|
|