View Single Post
  #26  
Vechi 17.12.2011, 01:43:44
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 3.764
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu am negat asta. Doar ca Legea data de Dumnezeu era o lege omeneasca, nu era o lege mantuitoare.
Nu prea înțeleg de unde ați dedus antinomia aceasta "Legea lui Dumnezeu era o lege omenească"? Legea lui Dumnezeu era (și este în continuare) o lege divină, nu omenească! Că nu era mântuitoare, asta e altă discuție și vă dau dreptate dintru început. Nici nu mai e nevoie să discutăm.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Tocmai din acest motiv a trebuit sa se intrupeze Dumnezeu. O lege dumnezeiasca nu are nevoie de completare. Acea lege era dupa cum am spus o lege ce reglementa anumite raporturi si relatii, precum si anumite practici. Legea absoluta si mantuitoare este cea a Lui Hristos.
Iarăși folosiți tehnica antitezei, ca și cum Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul ar fi adversari, în contradicție, Unul dând legi incomplete și nedesăvârșite, iar Altul "completându-le" și corectându-le. Urâtă imagine!
Un singur text (ele sunt mai multe) demontează această urâtă imagine:

"Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Mat. 5,17)


Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Argumentul biblic este dat de faptul ca in ziua intai a saptamanii a inviat Hristos. In ziua intai s-a pogorat Duhul Sfant si s-a infiintat in chip vazut Biserica. Deci am argumente.
Fiind vorba de legi (porunci) și nu de schimbarea tricourilor, "argumentele" acestea ar trebui să fie însoțite de cel puțin două dovezi scripturistice:
1. că Decalogul ar fi fost abrogat
2. că ar fi fost dată o nouă poruncă cu privire la ziua de odihnă.

Deși juridic ar fi nevoie de ambele, nici măcar una din ele nu există în NT.
Deci: nu aveți argumente.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Dar in decalog nu se specifica ziua a saptea a saptamanii, eu asta spus. Se specifica "Șase zile să lucrezi", "dar ziua a șaptea este odihna Domnului".
În realitate, în Decalog chiar se specifică:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10- versiunea ortodoxă sinodală 1914)
Reply With Quote