View Single Post
  #2  
Vechi 17.12.2011, 23:19:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.736
Implicit

Citat:
În prealabil postat de morroshan Vezi mesajul
pot preotii ortodocsi sa faca ritualul jertfei nesangeroase in biserica catolica? ar fi acceptat lucrul acesta? sau invers, cei catolici in biserica ortodoxa?
Sfânta Euharistie este una dintre expresiile unității Bisericii. Când spunem, în Simbolul Credinței "Biserica este Una" înțelegem, mai exact, că există o triplă unitate: unitatea credinței, unitatea sub aceeași guvernare văzută, unitatea sacramentală. De aceea, "împărtășirii" îi mai spunem "comuniune". Prin urmare, de regulă nu este legitim ca preoți acatolici să săvârșească Sfânta Jertfă spre a-i cumineca pe credincioșii catolici. Dacă sensul întrebării este: "pot preoții ortodocși să folosească spațiul unei biserici catolice spre a face sfânta jertfă pentru proprii lor credincioși", atunci răspunsul este afirmativ și o fac adesea în occident, unde episcopii catolici pun bisericile la dispoziția preoților ortodocși care nu au un spațiu propriu în care să exercite cultul lor.

Citat:
E trupul lui Hristos din aluat dospit sau nedospit?
Materia primă obișnuită folosită la Consacrare este aceea prescrisă de tradiția particulară a fiecărei Biserici. Astfel, în Bisericile Catolice de rit oriental este pâinea dospită (cu excepția Bisericii Siriace (maronite) și a celei armeano-catolice), pe când în Bisericile Catolice de rit occidental, siriac sau armean este pâinea nedospită (azima).

Citat:
M-am impartasit in Biserica Ortodoxa pe dealungu a peste 25 de ani si in continuare mi-e foame si sete. De mancare si bautura vorbeste in capitolul acela sau de lucruri spirituale?
Și una, și cealaltă, fiindcă prima nu o exclude pe cealaltă. Mai mult, între cele două realități care ne hrănesc și ne adapă, materială și spirituală, este o legătură tainică. De aceea o numim "Taină".

Citat:
In schimb stiu ca e mai usor sa ma impartasesc la preot decat sa iubesc pe vecinul meu.
Nu, deoarece ca să mă împărtășesc cu vrednicie la preot este necesar ca mai întâi să mă împac cu vecinul meu. Însuși Domnul ne vorbește despre asta în Evanghelie.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote