Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Acesta a fost un raspuns ce se referea la lege. Si legea pe care o respecta Avraam era legea firii, legea "scrisa" sa Dumnezeu in codul genetic al omului. Oricine are notiune de bine si de rau indiferent de religie. Asta nu se invata. In rest: "Poruncile, povețele, îndreptările" se refera doar la porincile Lui Dumnezeu ce il vizau pe Avraam.
|
Nu m-ați convins deloc! Dar deloc! orice logică ați aplica, versetul este prea specific ca să se poată referi la "
legea firii". Iar faptul că îl viza doar pe Avraam, este incorect. Știm că Avraam avea o "familie" numeroasă (din care făceau parte nu doar rudele lui), iar aceasta respecta credința lui Avraam. De fapt poporul lui Dumnezeu era reprezentat de această mare familie a lui Avraam, iar legile, poruncile, povețele și îndreptările le-a transmis mai departe generațiilor următoare. Dacă credeți că ascultarea de Legea lui Dumnezeu a "părintelui credincioșilor" nu are relevanță, greșiți fundamental! Amintiți-vă că apostolul Pavel are ceva de spus în această privință...
Citat:
Adica au primit in scris si VT neamurile de la apostoli, nu? Afirmatia asta fie depaseste cu mult orice notiune de logica, fie presupune ca acceptati transmiterea Legii pe cale orala, adica a Traditie. Nu o posibil sa le negati pe ambele/
|
Nu asta am vrut să spun. VT era scris de secole și era deja la îndemâna neamurilor pe filieră grecească ("
engleza" antichității). Primii creștini nu doar că au acceptat VT, dar l-au folosit intensiv în propovăduirea lor (după modelul lui Hristos).
Citat:
Este parea dvs personala si nu se inteleiaza pe Sf Scriptura corelata cu Sf Traditie.
|
Ce anume din citat, că nu am înțeles ?
Citat:
Pot sa va adresez o intrebare pe langa subiect? Daca ii dam unui om care nu are nici o cunostinta despre crestinisc Sf Scriptura, credeti ca se converteste la crestinism? Sau macar are aceleasi pareri ca si Biserica AZS?
|
Acest lucru a fost deja experimentat, chiar și de musulmani și păgâni. Căci, nu neglijați faptul că nu Scriptura în sine convertește pe omul sincer, ci Duhul lui Dumnezeu!
Citat:
Si ca sa anticipez intrebarea dvs, de ce nu credeti dvs, pentru ca va bazati pe o traditie scurta, pe niste interpretati deja facute de inaintasi dvs si pe o dogmatica pe care v-ati insusit-o pe baza interpretarilor altora.
|
Eu nu mă bazez pe interpretarea altora. Dacă interpretarea înaintașilor, ori a pastorilor nu coincide cu Scriptura, nu pot s-o accept oricât de adventiști s-ar numi ei!