Citat:
În prealabil postat de morroshan
De aceea nu pot sa ma bazez pe nici o religie pentru ca nu am nici o siguranta ca macar sunt pe drumul cel bun (ca sa nu mai vorbesc de mantuire). Singura baza pe care pot sa o am e in Isus Hristos si in ce a facut El la cruce. A Lui sa fie toata slava.
|
Domnul nostru lucrează cu mijloace văzute. De aceea S-a și întrupat. El ne-a lăsat un vehicul al salvării și câteva instrumente pentru aceasta. Ele sunt: Biserica și Sfintele Sacramente. Fără acestea, slabă nădejde să ne mântuim. Nu o spun eu, o spun numeroși sfinți părinți. Auziți ce spune Sf. Ciprian al Cartaginei: "Cine nu are Biserica drept mamă, nu poate avea pe Dumnezeu drept tată.".
Dar Sacramentele, sunt necesare pentru salvare ? Auziți ce spune Sf Toma din Aquino (Summa Th, III/61): "După cum spune Dionysius (Eccl.Hier.V) starea din Legea Nouă se află între starea din Legea Veche, ale cărei preînfățișări sunt îndeplinite în Legea Nouă și starea de glorie, în care tot adevărul va fi în mod deschis și perfect revelat. Prin urmare, atunci nu vor fi Sacramente. Dar acum, din moment ce cunoaștem "prin oglindă, în ghicitură" (1 Cor 13:12) ne sunt necesare semnele sensibile pentru a ajunge la lucrurile spirituale: acestea sunt oferite de Sacramente."