View Single Post
Vechi 19.12.2011, 01:15:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Interpretare tendentioasa.
A cui?

Citat:
Dar de ce sa schimbam?
Ca să nu vă plictisesc spunând că e doar o parabolă, cum ați prevăzut.

Citat:
Evrei cred in nemurirea sufletului. Si asta va spun cu certitudine. Poate ii intrebati si pe ei pe ce se bazeaza.
Da, evreii din cultul mozaic actual, cred în nemuirea sufletului. Această nenorocită erezie au importat-o din Babilon, apoi în perioada elenistică au "consolidat-o" prin intermediul filosofiei grecești. Nimic nou sub soare, cam asta s-a întâmplat și mai către noi... Cu toate acestea, profeții VT și apostolii NT n-au scos o vorbuliță despre "nemurirea sufletului", sau "nemurirea mortului" - cum spune fr. Grasu.

Citat:
Doar daca vreti sa intelegeti pieirea ca nimicire. Daca se intelege corect sensul adica "moarte"
Cruntă absurditate! Adică pieirea n-ar fi nimicire, ci doar moarte care de fapt e nemurire (a sufletului)... Și uite așa, "a pieri" a ajuns sinonim cu "a trăi". Și încă veșnic! Apoteoza absurdului! În aceste condiții, mă întreb ce o mai fi însemnând la polul opus, viața veșnică a celor mântuiți? Cumva distrugere, nimicire, ruină?

Citat:
Acum daca dvs aveti dreptate eu in cel mai rau caz dispar, adica oricum nu mai simt suferinta.
Stați așa că nu v-am dat osânda... nici n-aș avea căderea s-o fac... Și n-am zis că osândiții nu mai simt suferința... dimpotrivă o simt, atât cea fizică (focul), cât și cea psihică (amarnica remușcare și condamnarea propriei conștiințe)!

Citat:
Pacatosii pot sa isi faca de cap ca oricum nu li se intampla ceva rau.
Amenințarea cu flăcările iadului nu pocăiește pe nimeni. Dacă ceva schimbă un om în bine, aceea e iubirea lui Dumnezeu