View Single Post
Vechi 24.12.2011, 12:08:53
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
N-am spus asta. Vremea persecuțiilor și a martirilor a fost cea mai curată perioadă a creștinismului (în afară de timpul apostolilor). Abia când creștinismul a ajuns religie de stat, au început să pătrundă idei străine de învățătura lui Hristos.
Atunci arata-mi gandire crestina adventa inainte de anul 300!

Citat:
Am spus și în postarea precedentă că nu exclud toată "gândirea creștină". De fapt nici nu o exclud, exclud doar gândirea păgână care a pătruns în creștinism: ritualuri păgâne, idei ale filosfiei grecești, amestecul Statului în problemele Bisericii (și invers), etc.
Astea sunt idei preluate de la protestanti dar iar se pune problema unde erau adevarati crestini?

Citat:
Nu e așa. Temelia Bisericii era foarte bună (Efes.2,20) de aceea nici nu s-a prăbușit. Nu temelia, ci suprastructura a dovedit serioase fisuri, dar Biserica tot nu s-a prăbușit! Din cauza acestor fisuri, Dumnezeu îi somează pe toți copiii lui sinceri și credincioși să iasă afară din amestecul acesta eterogen numit impropriu ca fiind Biserica Lui (și nunumesc aici o Biserică anume, ci tot sistemul corupt de care am amintit mai sus ce coexistă în diferite culte cu creștinismul pur) pentru a nu fi îngropat sub dărâmăturile lui. Ca să nu avem discuții (care presimt deja că clocotesc), remarcă te rog aparentul dezacord "dărâmăturile lui". Nu dărâmăturile Bisericii, ci dărâmăturile amestecului, numit plastic: Babilon.

Apocalipsa, ultima solie adresată Bisericii Creștine de către Inițiatorul ei, abundă în asemenea mesaje - asta ca să răspund nedumeririi tale că de ce nu e arătat acest lucru în NT. E profetizată această stare decadentă printre creștini, este profetizată iminenta prăbușire și apelul insistent de a ieși afară:

"Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte.
Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile și împărații pământului s-au desfrânat cu ea și neguțătorii lumii din mulțimea desfătărilor ei s-au îmbogățit.
Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei;
" (Apoc.18,2-4)

Depinde ce intelegi prin babilon. Eu inteleg prin babilon toate cultele protestante si neoprotestante care culeg roadele ca musca la aratsi castiga o groaza de bani. Ele sunt sponzorizate de oameni bogati . Iar babilon inseamna amestec de idei de gandiri! Babilonul e adevarat a aparut in biserica catolica dar apoi s-a extins la protestanti deoarece ei s-au rupt din ei.

Citat:
Sângele martirilor vărsat pe pământul Imperiului Roman a fost o adevărată sămânță a creștinismului din care a crescut Biserica lui Dumnezeu. Așa s-a întâmplat totdeauna în istorie: cu cât e mai aprigă prigoana, cu atât atașamentul față de Dumnezeu e mai puternic.

Încă o dată spun: acestea nu sunt ideile mele! Nu știu de unde le-ai dedus?

Și acest lucru era profetizat în cartea lui Daniel, anume că această profeție urma să fie interpretată abia la sfârșitul vremurilor. Și într-adevăr, trăim vremea sfârșitului (după 1844 nu există profetizată în Biblie o altă dată calendaristică)!
In primul rand alti adventi au spus ca acesti martiri si-au dat viata pentru Iisus dar ei erau in biserica decazuta si ei nu erau in adevar! Stim insa ca acei martiri faceau parte din biserica apostolica nu din alte culte si care aveau gandire ortodoxa nicidecum adventa! Apoi de ce semanat vorbesti deoarece nu gasim in acele secole crestini nici o scriere cu gandire teologica adventa. Cand vorbesti despre sfarsitul vremurilor pui aceasta perioada cand iti convine tie. Stim ca la sfasritul vremurilor vin invatatorii inbracati in haine de lup. Sa inteleg deci cea ce spune biserica ortodoxa ca prin anii 1800 misunau tot feluri de invatatori care cautau un castig marsav? Si mai inteleg ca chiar tu esti in acelasi sentiment ca protestantii sunt invatatori falsi?
Bun am demonstrat ca gandirea ta scartie din toate partile. In primul rand nu poate exista biserica fara enoriasi si fara ca acesti enoriasi sa nu fie cu adevarat calauziti de Duhul Sfant deoarece altfel ar predica prost sau o invatatura falsa! Sa presupunem ca acei crestini adevarati ar fi existat dar istoria i-a eliminat dar ei inca existau. Atunci de ce nu au aparut imediat dupa ce prigoana bisericii catolice a incetat?Dar sa vedem ce spune biblia care tu o consideri ca nu poate fi interpretata decat in modul bisericii adventiste :ca si in toate epistolele lui, cand vorbeste despre lucrurile acestea. In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.
Stim azi ca toate sectele din primele secole au disparut! Dar biserica apostolica cu conducerea ei nu a disparut! Se poate face o legatura a acestui verset cu biserica ortodoxa? Nu deoarece noi existam inca. Dar cu cultul iehovist? Cred ca da, ei si-au schimbat crezul de n ori. Dar cu biserica adventista? Da si ei ne propun niste talmaciri grele ale bibliei sau mai bine zis greu de crezut . Sunteti statornici? Nu! Din doua motive. A-ti aparut tarziu si v-ati schimbat de multe ori punctele de vedere!
Dar important este ca teoria ta cade deoarece sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. Stim ca sectele din primele secole au disparut! Tu din acele secte spui ca exista o biserica adevarata! Dar ea a disparut! Biserica ortodoxa nu a disparut! Apoi repet ca primii crestini nu aveau o adunare de tip advent cu idei advente! Si istoria arata acest lucru! Ca tu nu vrei sa recunosti este deoarece locuiesti in babilon. Si cei din babilon care sunt confuzi si orbi gandesc la fel ca tine. Daca intrebi un penticostal el i-ti va spune ca biserica apostolica penticostala a existat mereu! Fapte? Faptele mustii la arat.
Ce putem face pentru tine? Sa ne rugam. Dar fara ajutorul tau sa ceri de la Domnul o inima franta si sa ceri adevarul de la Dumnezeu noi nu putem face nimic pentru tine! Apoi daca acea teorie despre cele 2300 de zile a fost inteleasa deabia acum in vremurile din urma de ce nu a fost inteleasa si inainte? Eram orbiti? Si de unde stim ca nu sunteti voi orbiti mai ales cand nimeni nu intelege teoria voastra fantezista! Apoi de ce crestinii sa nu inteleaga tot daca scriptura arata [COLOR=#D84519]7Totusi va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite. [/COLOR]8. Si cand va veni El, va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata.
9. In ce priveste pacatul: fiindca ei nu cred in Mine;
10. in ce priveste neprihanirea: fiindca Ma duc la Tatal, si nu Ma veti mai vedea;
11. in ce priveste judecata: fiindca stapanitorul lumii acesteia este judecat.
12. Mai am sa va spun multe lucruri, dar acum nu le puteti purta.
13. Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.

Termin aratand ca biserica este o comunitate bazata pe idei comune (nu inventive )calauzite de Duhul lui Dumnezeu :Dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te de cel ce aduce dezbinari, (Tit.3:10)
Voi a-ti adus dezbinari deoarece nu a-ti existat si v-ati format ca biserica dupa anul 1800!

Last edited by Neaguu; 24.12.2011 at 12:30:55.