Citat:
În prealabil postat de laurastifter
De aceea, am încercat să argumentez faptul că, în realitate, Hristos nu ne-a poruncit niciodată să ucidem în numele Lui, sub niciun pretext. Desigur, ceea ce s-a întâmplat în Evul Mediu trebuie înțeles în contextul istoric... dar decât să le explici astfel, este mult mai simplu să demonstrezi faptul că orice ucidere constituie un păcat (mai ales dacă se face și în numele Bisericii) și, de aceea, cei care au avut o astfel de atitudine nu pot fi dați ca exemplu pentru a demonstra "intoleranța" Bisericii.
Astfel, n-am avut nicidecum intenția de a polemiza cu frații creștini în Ajunul Nașterii Domnului, ci i-am răspuns unui ateu care, după cum ați putut observa, denigra Sfânta dvs Biserică catolică și creștinismul în general, fix în ajunul acestei mari sărbători... 
În privința evenimentului din 1212, ca de altfel în întregul meu mesaj, tocmai asta m-am străduit să arăt: faptul că ceea ce s-a întâmplat atunci n-a avut nicio legătură cu Biserica, ci a fost o greșeală gravă, comisă de către anumite persoane atât de "creștine", încât n-au auzit niciodată de porunca iubirii.
|
Eu pana acum nu am citit ca in Biserica ar fi fost cruciade si inchizitie. Acum o sa ne justificam si pentru ce au facut davidienii desprinsi din adventisti, sau cei din secta crestina ce s-au sinucis Guyana.
Cu ideile ecumeniste totul devine ceva de neinteles si contradictoriu, e normal ca multi sa devina atei pentru ca nu se mai intelege nimic. Cred ca e bine sa spunem cand ne rugam si Crezul, si mai ales partea cu "Cred intru Una , Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Daca il intrebi si pe dl. Mihnea o sa vezi ca nici tu nu faci parte din Biserica, adica din BC. Exista o singura Biserica nefaramitata, Biserica Ortodoxa.