View Single Post
Vechi 04.01.2012, 23:23:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul

Eu cred ca, dupa cum ii dam hrana trupeasca celui mic chiar daca e lipsit de "intelegere", tot asa e bine sa procedam si in cazul hranei duhovnicesti. Nu-l oprim pe copil de la ospatul duhovnicesc, de la Cina dumnezeiasca, pentru ca e lipsit de "intelegere". Nu-l privam de prezenta lui Hristos in fiinta sa, cu Trupul si Sangele Lui datatoare de Viata.
Deosebirea este în aceea că, dacă nu i-am da copilului hrană trupească, atunci trupul lui s-ar putea să moară. Dimpotrivă, nedându-i hrana spirituală din Sf Euharistie, sufletul lui nu va muri, fiind alb ca zăpada după Botez.

În schimb, după cum arată inițiatorul topicului, hrănind pe cei cu dinți de lapte cu altceva decât lapte, se poate să se întâmple un sacrilegiu, ba chiar se întâmplă frecvent. Cu voie sau fără voie, sacrilegiul este ceva care ar trebui să nu se întâmple. Părerea mea.

Citat:
Mantuitorul nu a spus "Lasati copiii ajunsi la varsta intelegerii sa vina la Mine".
Aici, pentru ca argumentul dv să funcționeze, este necesar să funcționeze premiza, anume că Isus, când a spus "Lăsați copiii să vină la Mine, nu-i opriți" S-a referit la Sf Euharistie. Dar contextul biblic este altul și îl puteți afla din Matei cap 19. Acolo era vorba că unii aduceau copii spre a fi binecuvântați de Isus, iar alții îi opreau pe aceștia. Este absolut clar că se referă la ritual de binecuvântare și vă rog să recitiți textul biblic.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 04.01.2012 at 23:32:11.
Reply With Quote