Citat:
În prealabil postat de stefan florin
prietene, eu ti-am trimis ceva. Din acest motiv te-am intrebat daca te-ai lamurit. Nu esti atent! Doamne ajuta!
|
Ai dreptate, n-am fost atent, am tratat cu superficialiate versetele acelea căci ne depărtam tot mai mult de tematica topicului. Iartă-mă.
Am citit versetele respective. Nu știu ce versiune a Bibliei folosești, însă eu am căutat în original (TM și LXX) să văd despre ce e vorba acolo. Atât în
Lev. 19,31 (unde apare pentru prima dată expresia) cât și în textele următoare indicate de tine este vorba de cei ce cheamă morții (vrăjitoare) și pentru aceștia/acestea este folosită o sintagmă interesantă de care n-am știut pana acum. Atât în originalul ebraic, cât și in traducerea Septuaginta. Nu am timp acum să intru în subiectul acesta, poate cu altă ocazie. Ce pot însă să te asigur -pentru a nu rămâne în suspensie problema- e că în niciuna din versiunile originale (TM și LXX) nu apare expresia "
spiritele morților", cu atât mai puțin "
sufletele morților".
Cred că aceasta era problema esențială vis a vis de topic... în rest poate vom aborda subiectul cu altă ocazie. Până atunci... noapte bună!