![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Grasule da-mi, te rog frumos,cand ai timp, cel/cele mai clare versete din Noul Testament care sustin starea de inconstienta dupa momentul mortii si le analizam amandoi(oricine poate participa),fara graba,tu adventist si eu calvin,in perioada ce urmeaza.Apoi le analizam in comparatie cu cele din VT.Hai sa vedem ce intelegem diferit si de ce.Intre noi doi folosim doar Biblia.Nimic altceva.PS:crestin vorbind iti urez,din toata inima,sincer, sa stai cu bucurie in fata Lui cand va veni ziua aceea.PS:solicitarea mea are caracter amical si nu polemic.
Last edited by Scotland The Brave; 05.01.2012 at 22:32:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, nu era cazul, nu cu tine vorbeam. De altfel poți să-i dai drumul și să râzi de unul singur...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Va trebui să studiezi bine și acest pasaj biblic... să mă anunți și pe mine când găsești acolo expresia "suflet" [-ul lui Samuel]. Dar te rog să nu uiți! S-au strâns deja multe teme de casă... Gata joaca, pune-te pe treabă serioasă! Oops! încă o temă de casă... Găsește rogu-te și versetul acesta cu sufletul încredințat Tatălui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurele versete din NT, referitoare la starea de inconstienta a celor adormiti (morti), care imi vin in minte acum, sunt cele care descriu invierea diferitelor persoane: invierile facute de Domnul Iisus Hristos sau invierea Tabitei (facuta de Sfantul Apostol Petru - Fapte cap. 9). Nu se spune nimic despre ceea ce au "trait" acesti inviati din morti, in "perioada intermediara" (in timpul mortii). Cred ca tacerea celor inviati este un argument pentru "somnul" fara de cunostinta in care au fost. Voi mai "sapa" dupa verste (din NT) care sutin starea de inconstienta de pe timpul mortii. Deocamdata atata pot. Am si eu o intrebare: ce te faci sa crezi ca starea de inconstienta de pe timpul mortii, descrisa in VT, nu ar mai fi valabila si in NT. Ai versete care sa arate ca moartea si invierea Mantuitorului au schimbat starea de pe timpul mortii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu imi dai tu teme pentru acasa,pastreaza smecheriile astea pentru altcineva.Daca sinceritatea e fundamentala in cautarea adevarului atunci astept sa vedem daca faci si tu acelasi lucru dupa ce citesti din nou pasajul din 1 Petru 3 referitor la Hristos si duhurile din inchisoare.Daca nu ignora-ma. |
|
||||
|
||||
![]()
de felul in care interpretati voi biblia nu? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Unde scrie că "ventriloaca" i-a adus lui Saul "sufletul lui Samuel"? 2. Unde scrie că Iisus pe cruce Și-a încredințat în mâna Tatălui "sufletul" ? Bineînțeles în Biblie... nu mai irosi aiurea Megabiții alocați forumului cu poze din alte cărți... Și: 3. în 1 Petru 3 nu apare "sufletul". După ce ai căutat pasajele respective, dacă ți-e rușine să mărturisești că ai greșit... nicio problemă... și tăcerea e un răspuns. |
|
||||
|
||||
![]()
ei, te-ai lamurit? Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Prietene, am spus gata! Am râs, am glumit... acum e timpul să ne ocupăm de lucruri serioase. Hai să ne concentrăm pe tematica topicului.
Last edited by osutafaraunu; 05.01.2012 at 23:37:20. |
|
||||
|
||||
![]()
prietene, eu ti-am trimis ceva. Din acest motiv te-am intrebat daca te-ai lamurit. Nu esti atent! Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|