View Single Post
Vechi 06.01.2012, 16:32:12
imyria imyria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.01.2012
Implicit

Noi avem trei copii pe care i-am impartasit, dupa botez, la fiecare Sf. Liturghie la care am asistat. cat au fost bebelusi s-a mai intamplat sa picure Sf. Impartasanie pe hainute, pe care ulterior le-am ars. O solutie, pentru a evita aceasta este folosirea unei bavetici, la care se poate renunta mai usor decat la o hainuta. Si mare atentie la cum este sters copilasul cu stergarul special folosit la Impartasanie. Nu cred ca este candva un copil prea mic pentru a-L primi pe Hristos. Nu vad rostul trecerii a 7-8 ani, o perioada atat de pretioasa, ca un copil sa primeasca Sf. Impartasanie. Copilul cel mai mare ne-a anuntat deja ca dupa ce implineste 7 ani se va spovedi saptamanal, pentru a se putea impartasi saptamanal, dar si pentru a nu se aduna prea multe pacate nespovedite. Deci as putea spune ca nu e la varsta intelegerii,pentru ca are doar 6 ani?
Cat despre regurgitare.. intr-adevar este o problema, o solutie pe care ne-a oferit-o parintele a fost sa spalam hainele pe care a regurgitat iar prima apa sa o aruncam intr-un loc curat (cam greu la bloc). Dar cand s-a intamplat sa regurgiteze la scurta vreme dupa impartasanie, si am vazut clar pe haine rosu din Sf. Impartasanie, le-am ars (cel mai sigur). Acum am depasit perioada critica, cel mai mic are aproape doi ani si nu mai sunt probleme de genul acesta.
Reply With Quote