Citat:
În prealabil postat de grasu77
Spuneti-mi dvs. ce termen sa folosesc pentru a desemna acea entitate, care paraseste trupul mortului si traieste, in continuare, independent, constient si activ. Eu ii zic fantoma. Oferiti-mi dvs. un alt termen (exclus "suflet nemuritor", pentru ca as contrazice Biblia).
|
Na, dacă nu puteți să-i spuneți suflet, sau spirit, laolaltă cu restul creștinătății, puteți să-i spuneți și balabulalolubu, din punctul meu de vedere. Eu vorbeam strict despre respect când v-am făcut sugestia. Ați mai putea să-i spuneți "sufletul, în accepțiunea ortodoxă". Încă o dată, este chestiune de respect.
Dumneavoastră ce termen vă place să auziți din gura unui ortodox: "Aberațiile adventiste", sau "învățătura adventistă" ?
Citat:
În prealabil postat de grasu77
Conform teoriei dvs., eu (pacatosul) sunt in starea de"moarte a sufletului". Paradoxal, dar daca voi muri (deadevaratelea - cu ingropaciune), sufletul meu va fi viu (se va plimba prin purgatoriu, va fi intins de diavoli, etc).
|
În primul rând, eu nu mă încumet să judec starea sufletului dumneavoastră. Dar, Biserica ne învață că dacă aveți păcate de moarte, adică dacă ați încălcat în mod liber și conștient o poruncă a Domnului, atunci, după moarte, vă așteaptă o eternitate în separație de Dumnezeu. Deaorece noi considerăm o asemenea stare ca fiind chiar mai rea decât moartea, încercăm, în general, să facem ce putem pentru a ne feri de ea.