View Single Post
Vechi 11.01.2012, 06:25:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu m-am referit la suflet dar am vazut in mai multe locuri ca exista o diferentiere intre duh si "suflare".
Iar în exprimarea poetică a lui Elihu vezi această diferențiere? poate-mi mai dai exemple de poezii... Până atunci, iată un exemplu de proză:

"Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viață în nări, tot ce era pe pămîntul uscat, a murit." (Geneza 7,22)

Citat:
Una ar mai fi atunci cand Iisus spune "Tata in mainile tale imi incredintez duhul ".E cam greu de crezut ca isi incredinta suflarea .
Oricât de greu ar fi de crezut pentru tine, Iisus exact asta a făcut:

"Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul." (Luca 23,46 - versiunea Sinodală)

În limba greacă, primul termen este [πνεύμά] pneuma, iar al doilea [έξέπνευσεν] exepneusen - adică textual "a suflat în afară".
Convinge-te aici.

Citat:
Ca sa nu mai spunem despre alte chestii,nu mai vreau sa ma cert pe subiectul asta,considera ca am scris pentru altcineva.
Nu trebuie să te simți jenat, căci polemica nu este ceartă. Important e să nu degenereze în "stuchit între ochi"

Last edited by osutafaraunu; 11.01.2012 at 06:27:49.