Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Păi, dacă tot sunt în iad din cauză că au murit ca eretici, pentru ce să vă mai rugați pentru acele rude ? Dacă nu credeți că sunt în iad, înseamnă că dl catalin2 v-a făcut o cateheză ortodoxă insuficientă.
Acuma, vorbind serios: cred că ar trebui să faceți cam ceea ce fac eu pentru numeroasele mele rude ortodoxe. Rugăciune pentru ele. Post pentru ele. Ajutorarea aproapelui în memoria lor. Pomenirea lor, în gând, atunci când preotul, la Vohodul Mare, spune "vii și adormiți".
|
Eu nu stiu daca as putea sa tin post pt ele,deoarece abia tin pt mine,pt pacatele mele.
Insa as putea sa ma rog pt ei sau sa-i pomenesc chiar la ei in biserica(se fac pomeniri la catolici?)
Cred ca daca sunt in iad sunt din cauza faptelor lor,nu neaparat din cauza religiei(desi aceste rude au avut o viata exemplara,fara curvie,fiind parinti excelenti pt familia lor numeroasa).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|