Citat:
În prealabil postat de MariS_
Pentru mine Ortodoxia nu poate avea o imagine dubioasa, dubiosi imi par doar aceia ce o trambiteaza. Dar asta e, asa cum spui si tu, nu trebuie sa avem absolut toti aceleasi idei. Eu, de exemplu, nu mi-am propus sa apar Ortodoxia, nu mi-am propus sa apar pe Hristos, ar fi si ridicul, un purice, un fir de praf sa se laude ca apara elefantul!
|
MariS, ca de obicei, de cand am intrat pe forum nu scapi ocazia sa ii judeci pe cei ce "trambiteaza" ortodoxia. Si sa amintesti, cum aceia nu au dragoste si virtuti, in comparatie cu MariS. Pana acum cred ca ti-am scris vreo douazeci de mesaje cu vorba buna, dar tu continui sa spui da si faci in continuare tot ca tine.
Pe forumul catolic am avut ocazia sa vorbim (mai erau doi ortodocsi) cu 1-2 ecumenisti ortodocsi, e adevarat ca mai radicali ca tine, aceia si atacau ortodoxia. Am observat ca aceasta problema se combina cateodata cu falsa smerenie si iubire. Tu esti ortodox, pentru ca faci parte din BO (desi spui ca te-ai impartasit la catolici, sper ca era doar o scapare), sper sa nu te superi, nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar cred ca sfatul meu e bun, nu stiu daca i-ai spus duhovnicului de faptul ca tu spui tot timpul ca esti pacatos, etc. De fapt aceasta nu e smerenie, cateodata se face ca cel ce o spune sa atraga laude, e invers. In opinia mea mai de folos e, daca tot vrei sa faci ceva, sa spui ca esti smerit, in felul acesta vei fi criticat, nu laudat. Lauda ne creste mandria, e adevarat ca nici critica nu o suportam prea bine, nu suntem sfinti.
Nu poti spune invataturile tale si apoi sa te superi ca le auzi pe cele ortodoxe. Tu de aceea te superi, pentru ca nu se potrivesc cu ale tale, dar nu te-ai gandit ca cele ortodoxe sunt adevarate si alte tale sunt gresite, tu nu esti sfant inca. Ingerul cazut cauta sa imite darurile lui Dumnezeu. Cineva care are un viciu, atunci cand il face simte o bucurie, un fel de fericire. De exemplu dupa cateva pahare majoritatea simtim ca iubim oamenii. Eu am citit mult despre paranormal, o sa vezi ca in cartile new-age se vorbeste doar de iubire. Deschizi un site de acest gen si la doua fraze e vorba despre iubire. Spiritele cu care comunica le transmit numai mesaje de iubire (spiritele fiind ingeri cazuti, ei cred ca sunt buni).
Cum vezi exista doua feluri de aceste invataturi, trebuie sa avem mare grija sa le deosebim, sa nu ne trezim in alta tabara.