Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
O ultima intrebare:vorbesti la plural.Care ,,noi"?Sau si asta este secret? :)
|
Rom 3:7 Căci dacă adevărul lui Dumnezeu, prin minciuna mea, a prisosit spre slava Lui, pentru ce dar mai sunt și eu judecat ca păcătos?
Rom 3:8 Și de ce n-am face cele rele, ca să vină cele bune, precum suntem huliți și precum spun unii că zicem noi? Osânda aceasta este dreaptă.
Rom 3:9 Dar ce? Avem noi vreo precădere? Nicidecum. Căci am învinuit mai înainte și pe iudei, și pe elini, că toți sunt sub păcat,
Vezi? Noi ortodocșii încercăm să ne însușim gramatica Sfinților Apostoli. Aceștia când vorbeau de păcat, chiar și cel presupus și neadevărat ca în citatul de mai sus vorbeau cu eu, eu păcătuiesc, eu sunt acuzat de minciună etc.
Atunci însă când mărturiseau adevărul Bisericii se simțeau mici și vorbeau de noi, adică ei personal nu își expuneau propria părere ci Adevărul dat de Sfânta Biserică în sobor. Acesta este și motivul pentru care folosesc pronumele noi și folosesc citatele în loc de cuvintele mele. Voi asta nu aveți cum să o știți pentru că eu este stimulat în papism de singurul eu papă iar în protestantism fiecare cititor al bibliei este un eu papă.
2Co_10:12 Căci nu îndrăznim să ne numărăm sau să ne asemănăm cu unii care se laudă singuri; dar aceia, măsurându-se și asemănându-se pe ei cu ei înșiși, nu au pricepere.
Eu am multă treabă și cu Facultatea și cu serviciul și de aceea nu pot sta să vă răspund amănunțit la toate, de aceea scriu noaptea și în perioadele de sărbători. Vă rog să mă iertați dacă poate vă simțiți jigniți că nu stau la discuții amănunțite și prompte. Tot ce pot face eu este să aduc ortodocșilor care îmi scriu pe mesageria privată că se folosesc de postările noastre bucuria pe care am primit-o eu de la Dumnezeu și Sfânta Sa Biserică în problemele discutate aici. Faptul că vă stimulează la replici, chiar și ironice, este tot o bucurie a mea că Sfinții și Părinții citați de mine vă trezesc interesul, chiar dacă îi criticați, poate vreo dată vi se va străpunge inima... desigur nu cu cuvintele mele ci ale noastre, ale ortodocșilor. Dacă însă nu vă veți folosiți până la capăt corectându-vă defectele ci întărindu-vă în ele criticându-i pe sfinți asta e propria voastră sminteală, vă aparține:
Fil 1:14 Și cei mai mulți dintre frații întru Domnul, îmbărbătați prin lanțurile mele, au mai multă îndrăzneală să propovăduiască fără teamă cuvântul lui Dumnezeu.
Fil 1:15 Unii, e drept, vestesc pe Hristos din pizmă și din duh de ceartă, alții însă din bunăvoință.
Fil 1:16 Unii o fac din iubire, știind că stau aici pentru apărarea Evangheliei;
Fil 1:17 Ceilalți, însă, - din zavistie - vestesc pe Hristos, nu cu gânduri curate, ci socotind să-mi sporească necazul în lanțurile mele.
Fil 1:18 Dar ce este? Nimic altceva decât că, în tot chipul, fie din fățărie, fie în adevăr, Hristos se propovăduiește și întru aceasta mă bucur. Și mereu mă voi bucura.
Fil 1:19 Căci știu că aceasta îmi va fi mie spre mântuire, prin rugăciunile voastre și cu ajutorul Duhului lui Iisus Hristos
Postările voastre în duet îmi aduc aminte de anii copilăriei mele...
Atunci mă uitam pe la TV și era un serial numit
The Muppet Show. În el erau doi bătrâni cârcotași ce bârfeau pe toți și pe toate. Dădeau savoarea emisiunii. Vă mulțumesc că faceți pauze de divertisment la subiecte atât de dureroase și încordate. Vă aștept cu foarte mult drag și pe mai departe. Și nu v-o spun aceasta cu ironie ci cu simpatie.
În rest vă doresc numai cele bune și să veniți la Sfânta Lumină...
Cu durere și dragoste, Alexandru