Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Din pacate nu toti oamenii sunt asa descurcareti ca d-voastra.
Nu mi se pare normal sa va bucurati cand se face ordine in sistemul de pensii, ganditi-va ca acesti oameni au muncit toata viata si au dreptul la acesta pensie, este ilegal ce s-a intamplat , chit ca sunt tanara nu mi se pare normal ce s-a intamplat cu pensionarii, as vrea sa va vad dupa o viata de munca daca o sa va convina sa vi se taie pensia.
Dupa conceptia d-voastra care ar mai fi totusi rolul acestui stat daca nu il puteam acuza de nimic? Sa nu mai dea nici pensii, nici ajutoare, sa traiasca fiecare cum poate, legea junglei?
|
Au fost oameni care au muncit toata viata si au avut pensii de 30.000 ron, dupa cum au fost oameni care au muncit toata viata la CAP si au avut pensii de 30 ron. Sistemul de pensii nu o fi perfect, insa, daca celor cu 30.000 ron li s-a ajustat pensia la 3000 ron, iar celor cu 30 ron le-a crescut pensia la 300 ron, e totusi o dovada de o oarecare echitate.
Pe de alta parte, cine le plateste pensia pensionarilor? Noi, cei care muncim. Iar daca in loc de a ne vedea de treaba ne vom tine numai de proteste, pentru bietii pensionari nu vor mai fi bani nici pentru pensiile pe care le au. Protestele, mai ales violente si anarhia sociala nu sint o solutie pentru nimic, dupa parerea mea.